KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Teşvik yasasının maliye ayağı da uzatıldı

AK Parti Bingöl Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Mali Müşavir Bayram Keskin, teşvik yasasının maliye ayağı da uzatıldığını söyleyerek, “5084 sayılı yasada öngörülen gelir vergisi stopajı süresi 31 Aralık 2012 tarihine kadar uzatıldı” dedi.
AK Parti Bingöl Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Mali Müşavir Bayram Keskin, yaptığı yazılı açıklamada Teşvik Yasasının uzatılmasını değerlendirdi.

Teşvik yasasının maliye ayağı da uzatıldı
05 MART 2010 CUMA 23:15
0
1612
0
AA aa
Ocak ayında ilimizin de içinde bulunduğu kalkınmada öncelikli yörelerde uygulanmakta olan teşvik yasasının sadece SGK işveren priminin süresi uzatıldığını söyleyen Keskin, “Buna bağlı olarak gelir vergisi teşviki ise 31.12.2009 tarihinde sona ermişti. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından 4 Mart 2010 tarihinde çıkartılan yeni bir genelge ile gelir vergisi stopajı da 31.12.2012 tarihine kadar uzatılmış oldu” diye konuştu.
AMAÇ İŞSİZLİĞİN ÖNLENMESİDİR
Yasanın uzatılmasındaki amacın işsizliğin önlenmesi olduğunu söyleyen Keskin, “İlk adımı işsizlikle mücadele eylem planında özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulmuştu. Çeşitli projelerle işsizliğin minimize edilmesinde; Türkiye İş Kurumu, SGK ile Maliye Bakanlığı tarafından özel sektör yatırımlarının işgücü üzerindeki maliyetleri üstlenilirken amaç, aşırı maliyet unsurunun işverenlerimizi ürkütmeyerek, yatırım yapmaları yine mevcut devam etmekte olan yatırımların da desteklenerek piyasadaki işsizliğe çözüm üretmektir. İşsizlik ciddi bir sorundur. İlk defa 1998 yılında yürürlüğe konulan “yatırımların ve istihdamın teşviki” ile ilgili yasalar halen çeşitli değişiklikler yapılarak, devamı sağlanmaktadır. Yine 5084 sayılı yasa ile 5615 sayılı yasalar yürürlükte olup, bölgenin ekonomisine katkı sağlamak, işsizliğin önlenmesi yönünde gerekli altyapıyı oluşturmak ve SGK primleri ile Gelir Vergisi stopajının işverenler üzerindeki maliyetlerin üstlenmesi ile ciddi bir istihdam oluşturmaktadır. Enerji desteği de bu arada devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Asgari ücretin maliyeti 1.000.00 TL olduğunu söyleyen Keskin, “Teşvik kapsamı dışında Asgari ücretin işverene maliyeti 1.000,00 TL dir. Asgari ücretin yaklaşık olarak yüzde 50 gibi bir oranı SGK primi ile vergilerden oluşmaktadır. Teşvik yasası kapsamında bu oran çoğu yerde Yüzde 15 gibi bir orana kadar düşmektedir. Geri kalan yüzde 22'si ise, hazine tarafından karşılanmaktadır. Son dönemlerde özellikle 3,5 Milyona ulaşmakta olan işsizlerin sayısı hükümetimizi ciddi bir şekilde önlem almaya teşvik etmektedir. Özellikle dünyada yaşanan ekonomik krizin sonucu olarak işlerini kaybeden çalışanların da bu sayıya katılmaları ciddi bir işsizler ordusunu oluşturmuştur. Yine son zamanlarda kamu sektöründe birçok hizmet alımının da özel sektör işverenleri tarafından hizmet satın alma yöntemiyle sağlanması da bu alanda bir çalışmanın yapıldığını göstermektedir. Hükümetimiz, işsizliğin önlenmesi amacıyla ciddi projeler üzerinde çalışmalarını yürütmektedir. Gelecekten ümitliyiz” diye ifade etti.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın