KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2025 Salı
°C

Terör mağdurlarına devlet desteği

Şırnak Silopi'deki terör operasyonlarında zarar gören yapılarla ilgili açıklama yapan Bakan Yılmaz, hafif zararı olanlara 10 bin liraya kadar nakit yardım yapılacağını, ağır hasarlı olan yapılar içinse vatandaşlara konut sağlamayı düşündüklerini açıkladı.

Terör mağdurlarına devlet desteği
17 MART 2016 PERŞEMBE 21:14
0
1572
0
AA aa

 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz, Şırnak Silopi'deki terör operasyonlarında zarar gören yapılarla ilgili, “10 bin liraya kadar hafif zararı olanlara nakdi olarak karşılığını ödemek üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ağır hasarlı olan yapılar içinse vatandaşlara konut sağlamayı düşünüyoruz” dedi.

80 MİLYON LİRALIK ZARAR

Yılmaz, Silopi'de özel şahıslara ait yapılarda meydana gelen zararın 80 milyon lira civarında olduğunu açıkladı.  Bakan Yılmaz, bu rakama kamu binalarının dahil olmadığını belirtti.

Silopi'nin terörden tamamen temizlendiğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Silopi'yi riskli alan ettik. Orası için yeni imar planı çalışması yürütülüyor. Zarar tespiti yapılan hanelerle ilgili 10 bin liraya kadar hafif zararı olanlara nakdi olarak karşılığını ödemek üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ağır hasarlı olan yapılar içinse vatandaşlara konut sağlamayı düşünüyoruz. O yörenin aile büyüklüğüne uygun bir tasarım da yaparak. Silopi'de özel şahısların konutlarıyla ilgili binalarla ilgili 80 milyon TL civarında bir zarar söz konusu. Buna kamunun binaları camiler vesaire onlar dahil değil. Cizre'de bu çok daha büyük olacak” dedi.

Esnaf, çiftçi, işçi ve yatırımcı için bölgeye yönelik yapılan çalışmaları anlatan Bakan Yılmaz, “Huzur ortamının olmadığı bir yere özel yatırımcı gitmez. Gerçekçi olmamız lazım. Huzurla kalkınma arasındaki ilişkiyi güçlü kurmamız lazım. Esnafla ilgili prim borçlarını vergi borçlarını erteleme gibi tedbirler söz konusu. Gençler ve kadınlar iki önemli hedef grup” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.02.2025
17:13
Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesini Opus kazandı
Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesini Opus kazandı
Araç muayene hizmetlerinin 20 yıllığına özelleştirilmesiyle ilgili başlattığı ihalenin ilk etabını, dünya çapında araç muayene hizmeti veren Opus'un, Met-Gün İnşaat, Itversia Gestion S.L ve VTV Norte SA ile birlikte oluşturduğu MOİ Ortak Girişim Grubu kazandı.
23.02.2025
19:29
AK Parti`de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti'de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) listeleri de belli oldu. Yeni kadroda Bingöllü iki isim yer aldı.
23.02.2025
18:50
Buzda düştü! Ankara`ya sevk edildi
Buzda düştü! Ankara'ya sevk edildi
Bingöl'de buzlu zeminde dengesini kaybedip düşerek yaralanan vatandaş, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.
23.02.2025
18:26
Bingöl`de kaza! 4 yaralı
Bingöl'de kaza! 4 yaralı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
23.02.2025
18:02
Bingöl`de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları tamamlandı. Derece yapan ekipler grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
23.02.2025
17:25
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın