KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

'Termik santralin yapımı iptal etmeyi düşünüyor musunuz?'

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması için meclise önerge verdi: 'Halk sağlığı için tehlikeli olduğu bilinen, içme suyuna zarar verecek olan, hayvanların otladığı meralara, çayırlara zarar verecek olan, hava kirliliği ve iklim değişikliğine sebep olacak bu termik santralin yapımına engel olmayı, iptal etmeyi düşünüyor musunuz?'

`Termik santralin yapımı iptal etmeyi düşünüyor musunuz?`
09 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 14:50
9
2530
1
AA aa

Bingöl'e birkaç günlük ziyaret gerçekleştiren CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Karlıova ilçesi Halifan köyünde yapılacağı iddia edilen termik santral işletmesini meclis gündemine taşıdı.

TBMM'ye sunduğu önergenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanmasını talep eden Aydınlık, şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl Karlıova'ya bağlı Halifan köyünde yapılması planlanan Termik Santrale ilişkin Halifan Köyü'nde ve çevre köylerde yaşayan vatandaşların, Karlıova halkının endişesi ilçe merkezi ve köylere yaptığım ziyaret sırasında tarafıma iletilmiştir.

1981-1983 yılları arasında aynı bölgede 2-3 bin ton üretim yapıldığı, ancak düşük kaliteli olduğu için devamının gelmediği, sürdürülebilir bir kalkınma için kullanılacak enerji kaynaklarının çevreye zarar vermemesinin büyük önem arz ettiği Fırat Kalkınma Ajansı'nın bahse konu alan için 2010 yılında hazırladığı raporda da mevcuttur.

Halifan köyü yakınlarında bulunan su kaynaklarının içme suyu olarak kullanıldığı ve bölgede vatandaşların geçimini hayvancılıkla sağladığı da bilinmektedir.

Bu bağlamda;

1) Daha önceden planlanan ve ertelenen termik santralin yeniden ihale edileceği iddiaları doğru mudur? Doğruysa ne zaman ihale edilecektir/edilmiştir?

2) Böyle bir süreç varsa hangi aşamadadır, üretim lisansı başvurusu yapılmış mıdır?

3) Daha önce planlamaları yapılmış ve verimsiz bulunmuş bir çalışma neden tekrar başlatılmıştır?

4) İlgili diğer bakanlıklarla ortak bir çalışmanız var mıdır, varsa nelerdir?

5) Bölge halkının ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı itirazları dikkate alacak mısınız?

6) Halk sağlığı için tehlikeli olduğu bilinen, içme suyuna zarar verecek olan, hayvanların otladığı meralara, çayırlara zarar verecek olan, hava kirliliği ve iklim değişikliğine sebep olacak bu termik santralin yapımına engel olmayı, iptal etmeyi düşünüyor musunuz?”

KARLIOVALILARIN DOĞALGAZ TALEBİ DE SORULDU

Karlıova ilçesi sakinlerinin doğalgaz talebini de önerge ile soran Aydınlık;

“Karla kaplı ovadan adını alan ve yılın 6 ayığını ağır kış koşullarıyla geçiren Bingöl'ün Karlıova ilçesinde vatandaşlarımızın doğalgaz talebi büyük önemlilik arz ediyor. Uzun zamandır bu konuda talepleri olmasına rağmen, imzalar toplanmasına ve sözler verilmesine rağmen hala ilçeye doğalgaz gelmemesi Karlıova'da yaşayan vatandaşlarımızı maddi açıdan da sağlık açısından da zor duruma sokuyor. Kömür fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kalitesiz kömür kullanımı da ilçede ciddi anlamda hava ve çevre kirliliğine sebep oluyor, bununla birlikte vatandaşlarımız çeşitli rahatsızlıklar yaşıyor.

Bu bağlamda;

1) Karlıova'nın doğalgaza kavuşması için planlanan bir proje var mıdır?

2) Karlıova'da doğalgaz çalışması yatırım programınızda yer almakta mıdır?

3) Doğalgaz çalışması için süreç ne durumdadır?

4) Karlıova için neden bu kadar gecikme yaşanmaktadır?” şeklindeki açıklamalara yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93201)
10 Haziran 2022 Cuma 10:16
helal olsun sana vekilim. rantci siyasal islamcilardan, siginabilecegimiz tek siz varsiniz maalesef.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın