KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Temayül sonuçlarının açıklanmaması halka saygısızlıktır

Bingöl Platformu dönem sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, partilerin aday belirleme sürecinde demokratik kurallara riayet edilmediği belirtildi.

Temayül sonuçlarının açıklanmaması halka saygısızlıktır
15 OCAK 2009 PERŞEMBE 10:15
0
2157
0
AA aa
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bingöl Platformu Dönem Sözcüsü Avukat İrfan Yılmaz, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde siyasi partilerin belediye başkan adaylarını halkın eğilimlerine göre değil, jakobence bir tavırla genel merkezin takdirine göre belirlemesinin yanlış olduğunu söyledi.
Aday belirleme sürecinde demokratik kurallara riayet edilmediğini vurgulayan Yılmaz; “  Siyasi parti genel merkezleri bir anlamda halka aday dayatıyor. Buda, halkın kendilerine hizmet edecek adayı doğru belirleyemeyeceği, sağlıklı tespitlerde bulunamayacağı, en doğrusunu bilenlerden (!) kurulu parti merkez organlarının adayı belirlemesinin halkın daha ziyade yararına olacağı anlayışına dayanmaktadır. Bu anlayışın doğal sonucu olarak aday belirleme keyfiliğe dayanmakta parti yönetiminin tasarrufuna terk edilmektedir. Bazı siyasi partilerde, aday belirleme sürecinde temayül yoklaması yapılmakla birlikte yapılan temayül yoklamalarının genel merkezin takdirine sunulması, kamuoyunda kabul görmemiştir” dedi.
“Halka saygısızlık yapılıyor”
Temayül yoklaması sonuçlarının açıklanmamasının yanlış olduğunu ifade eden Yılmaz; “Bu  sonuçlarının açıklanmaması ile birlikte adaylara, oy kullanan teşkilat üyelerine ve en önemlisi de halka saygısızlık yapılmaktadır. Sonuçların açıklanmaması bir anlamda bu yoklamaların muhatabının halk olmadığını, halkın bu konuda bilgi sahibi olmasının gereksiz olduğunu, genel merkezin takdirinin esas olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Bunun bir tek mantıklı gerekçesi dahi yoktur. Sonuçların açıklanması ile halk dedikodularla değil, oylama sonuçlarıyla sağlıklı değerlendirmeler yapabilecektir. Bingöl gibi siyasetin iki ya da üç parti arasına sıkıştığı şehirlerde, aday belirleme süreci, seçim sonucu kadar önem arzetmektedir. Halkın oy vereceği parti ile arasında kalmaması için adayın halkın genel eğilimlerine uygun olarak seçilmesi gerekir. Bununla birlikte seçim sürecinde kimi partilerin Bingöl'de havlu attığı görülmektedir. Bu da Bingöl siyaseti açısından talihsizliktir. Partilerin genelinin Bingöl'de AKP'nin adayını açıklamasını beklemesi, siyasetin AKP'ye göre şekillendiğini, yine bazı siyasi partilerin AKP'den kopacak küskünlerden nemalanacaklarını göstermektedir. Bununla birlikte kimi siyasi partilerde ise temayül yoklamalarına dahi başvurmamakta ve elit bir kesimden müteşekkil genel merkez tarafından belirlenen aday halka seçtirilmeye, dayatılmaya çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın