KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Telekom'dan darbe gibi grev

Türk Telekom'da başlayan grev nedeniyle telefon görüşmelerinde aksamalar olurken, internet bağlantısında da sorunlar yaşandı, telefon fatura ödemeleri yapılamadı.

Telekom`dan darbe gibi grev
17 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 10:23
0
1330
0
AA aa
Haber-İş Sendikası'nın Türk Telekom ile anlaşamaması nedeniyle dün sabah saatlerinde başlayan grev, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı grev nedeniyle Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Bingöl'de de iletişimde aksamalara neden oldu. Türk Telekom yetkilileri, grev nedeniyle bazı bölgelerde iletişim hatlarında sorunlarla karşılaşıldığını belirtti.
Ülke genelindeki greve Bingöl'de 55 kişi katıldı. Sabah saatlerinde Telekom hizmet binası önüne gelen çalışanlar, ‘Bu iş Yerinde Grev Var' yazılı afişi astı.
Türk Haber-İş Sendikası Bingöl Baş Temsilcisi Murat Tarhan, personeller arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayarak: “Grevin ertelenmesi demek, hükümete olan güvenimizin sarsılması demektir. Grevi erteleyeceklerine Türk Telekom'u satın alan yabancı sermayeye baskı yapsınlar. Bizim taleplerimiz, bu ülkenin gerçeklerine uygun taleplerdir” dedi.
Grev hayatı nasıl etkiledi?
Grevden cep telefonları, hastaneler, kredi kartları, alışveriş merkezleri, POS cihazları, bankalar, haber merkezleri, internet altyapısı, polis, jandarma, cezaevleri, adliyeler, nüfus müdürlükleri gibi devlet dairelerinin tamamı etkilendi.. Sabah saatlerinde pek hissedilmeyen grevin etkisi, öğlen saatlerinde hissedildi. Öğle saatlerine doğru banka ve market gibi yerlerde uzun kuyruklar oluştu. Hatlardaki sık kesilmeler hizmetleri aksattı.
Tahsilat gişelerine telefon faturası yatırmaya gelen müşteriler, cezalı duruma düşme endişesiyle zaman zaman gişe görevlileriyle tartıştı. Bankalardaki sistemlerde yaşanan problemler nedeniyle birçok vatandaş sıkıntılar anlar yaşadı. Havale ve ödemlerini yapamayanlar ise, banka şubelerini terk etti.
Telefonlar hizmet dışı kaldı
Grevin en büyük etkisi cep telefonlarında görüldü. Mobil iletişim sistemlerinde yaşanan aksamalar, vatandaşların tepkisine neden oldu. Uzun süre devam eden iletişim kopukluğu akşam saatlerine kadar devam etti.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
13.07.2026
01:48
Solhan`daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Solhan'daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yapılması planlanan Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.
13.07.2026
01:46
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belde Belediyesi, taş duvar, kilitli parke, kamelya ve çevre düzenlemesini kapsayan yapım işi için 22 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Çalışmaların 90 gün içinde tamamlanması planlanıyor.
12.07.2026
22:10
Bingöl`de maden faaliyetlerine tepki:
Bingöl'de maden faaliyetlerine tepki: 'Toprağımızı ve suyumuzu savunacağız'
Kiğı'da bir araya gelen çevre platformları ve sivil toplum kuruluşları, Bingöl'de yürütülen ve planlanan madencilik faaliyetlerine tepki gösterdi. Platform temsilcileri, doğa ve su kaynaklarının tehdit altında olduğunu savunarak hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
12.07.2026
22:08
`Kürt böreğinin mucidi` Rengo Mehmet`in büstü doğduğu köyde açıldı
'Kürt böreğinin mucidi' Rengo Mehmet'in büstü doğduğu köyde açıldı
Kürt böreğinin mucidi olarak bilinen ve 'Rengo Mehmet' lakabıyla tanınan Mehmet Alkan'ın büstü, Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı doğduğu Billice köyünde düzenlenen törenle açıldı. Programda katılımcılara Kürt böreği ikram edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın