KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Suriyeli öğrencilere ziyaret

Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Cumhuriyet İlkokulundaki özel sınıfta eğitim gören 24 Suriyeli öğrenciyi ziyaret etti.

Suriyeli öğrencilere ziyaret
08 NİSAN 2016 CUMA 03:44
0
1651
0
AA aa

Beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Kava ile Suriyeli öğrenciler ziyaret eden Engin, öğrencilerle yakından ilgilenerek eğitimleri hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Engin, “Ülkemizin hemen yanı başında Suriye'de beş yılı aşkın süredir devam eden bir savaşla birlikte bir trajedi yaşanmaktadır. Savaştan kaçan binlerce Suriyeli Türkiye başta olmak üzere Avrupa'da çeşitli ülkelere kaçmak durumunda kaldı. Suriyelilerin büyük bir kısmını ülkemizde misafir ediyoruz. Hayatlarının geri kalan kısmını ilimizde devam ettiren kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizde yaşayan Suriyeli vatandaşlara eğitim anlamında gerekli yardımları yapıyoruz, çocuklarımızı da farklı okullarda açtığımız sınıflarda eğitim hayatlarına devam etmesini sağlıyoruz” dedi.

Suriyeli öğrencilerin en iyi şartlarda eğitimlerine devam etmeleri için tüm imkânları kullandıklarını belirten Engin, şunları söyledi: “Suriyeli öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlayan okul müdürümüze teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız; Suriyeli öğrencilerin eğitim hayatlarına devam etmesini sağlamaktır. Bunu yaptıktan sonra ikinci bir aşama olan bu çocuklarımızı rehabilitasyon ve adaptasyonlarını sağlamaktır. 21. yüzyılda modernizmin ötesi yaşanırken Suriyeli öğrencilerin okuma- yazmadan geri kalması bizi çok üzmüştür. Bu nedenle ilimizde yaşayan çocuklarımızı bir araya getirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Suriyeli öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam edecektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın