KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Şüpheliler adliye'de

Bingöl’de emniyet müdürü ve beraberindekilere yönelik silahlı saldırı kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından savcılıkta ifadeleri alınmak üzere Bingöl Adliye Sarayı’na getirildi.

Şüpheliler adliye`de
14 EKİM 2014 SALI 03:39
0
3514
0
AA aa

Bingöl'de 9 Ekim Perşembe günü Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Adlı'nın yaralandığı silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilişkisi iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi, Hakim karşısına çıkarıldı.

Sabah saatlerinde kent merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, saldırıda emniyetteki ifadeleri tamamlanan C.U. , Y.Y., M.K., N.D., Y.B., A. B., A.K. ve U.K,'yı özel hareket timleri eşliğinde Bingöl Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirdi.

Diyarbakır'da gözaltına alınan ve saldırıyı düzenleyen PKK'lılara gözcülük ettiği ve ‘Genç yolu temiz gelin' dediği iddia edilen A.K.'in ayrı bir araçla getirilmesi dikkat çekti. Yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneye götürülen şüpheliler, yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

POLİSTEN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Saldırı akşamı gözaltına alınan şahıslar, gözaltı süresinin dolmasının ardından sağlık kontrolleri yapıldı ve Bingöl Adliyesi'nde götürüldü. Şüpheliler savcılığa götürüleceği için kent merkezinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Adliye binasının bulunduğu Hükümet Konağı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, giriş çıkışları kontrollü sağladı. Adliye ve hükümet konağında görevli olan memurlar da üst aramasından geçirildi. Etrafta toplanan kalabalık grubun gösteri yapmasına izin vermeyen polis, yoldan geçen bazı araçları durdurarak arama yaptı. Adliye binasının etrafı bariyerlerle çevrilirken, özel harekât polisleri de çevrede konuşlandırıldı. TOMA ve zırhlı araçlar ile sağlık ekipleri de bölgede hazırda bekletildi.

Adliye binasına götürülen ve savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerin nöbetçi mahkemeye çıkarılacağı belirtilirken, savcılıktaki işlemlerin gece yarısına kadar sürdüğü öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın