KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Stratejik plan ile hedefimize ulaşacağız

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve sunumu yapılan 2010-2014 Strateji Planına katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2010-2014 Stratejik Planı ile ilimizde Türk Milli Eğitim Sisteminde planlanan hedeflere ulaşacağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

Stratejik plan ile hedefimize ulaşacağız
12 ŞUBAT 2010 CUMA 21:55
0
1861
0
AA aa
Dün saat 09.30'da Valilik Toplantı Salonu'nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve sunumu yapılan 2010-2014 Strateji Planı Toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya İl Milli Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlköğretim Müfettişleri ve eğitimciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Çağımızın kamu yönetimi anlayışı, halka sunulan hizmetlerin değerlendirilip, ölçülebilmesine imkan sunan standartlara sahip olmasını ve bu çerçevede sunulan hizmetlerin değerlendirilebilmesini gerekli kılmaktadır. Modern Kamu Yönetimi anlayışına sahip birçok Ülkede olduğu gibi ülkemizde de 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de Stratejik yönetime geçişin bir aracı olarak stratejik plan yapma zorunluluğu getirilmiştir. Stratejik planlama ile kıt olan kaynakların rasyonel kullanımını sağlamak, kaynakların stratejik önceliklere göre dağıtılmasını temin etmek; Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetlerinde etkinliği en üst seviyeye çıkarmak ve de İlimizin eğitim sektöründe ki potansiyellerini, öncelikli sorunlarını tespit ederek gelecekteki eğitim profilinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2010-2014 Stratejik Planı ile Bingöl'de Türk Milli Eğitim Sisteminde planlanan hedeflere ulaşacaklarına olan inançlarının tam olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Bu plan ile stratejik planlama anlayışının eğitim-öğretim hizmetlerinde etkin olması ve bir kültür olarak benimsenmesi sağlanacak, ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğünün geçmişi değerlendirilecek bugünü ve geleceği stratejik olarak planlanacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğünün, 2010-2014 stratejik planının hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.
20 Haziran 2006 tarihinde İl MEM Strateji Geliştirme Şubesi'nin kurulmasının takiben 26/27 Temmuz 2006 tarihinde Strateji Plan Üst Kurulu ve Çalışma ekipleri oluşturularak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik Plan çalışmaları başlatıldığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ise, Strateji Plan Çalışma ekibi tarafından yapılan SWOT analizi, misyon ve vizyon belirleme çalışmalarına bütün paydaşların azami ölçüde katılımı sağlandığını ifade ederek, “Analiz çalışmaları sonucunda belirlenen stratejik amaçlara ilişkin stratejik hedefler belirlenmiş ve ilgili üst belgelerle uyumluluğu kontrol edilmiştir. Bakanlığımız tarafından düzenlenen hizmetiçi eğitim faaliyetlerine Stratejik Plan Çalışma ekibinden bir öğretmenimiz katılmış ve yapılan çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi sağlanmıştır. MEB Stratejik Palanının DPT onayı almasından sonra 2010-2014 yıllarını kapsayan İl MEM Stratejik Palanı hazırlandıktan sonra Performans Programı çalışmaları başlatılacak proje faaliyetlere son şekilleri verilerek performans göstergeleri ortaya konacaktır” ifadelerine yer verdi.
Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik Planı doğrultusunda ilçe ve okul stratejik planlanarak yürürlüğe konulacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, “Müdürlüğümüz Stratejik Planında ön görülen hedeflere ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, planın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'nun konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010-2014 Strateji Planının sunumu yapıldı.
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın