KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Stk'lardan görül açıklaması

Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları (STK) Bingöl-Diyarbakır karayolu üzerindeki Abalı Jandarma Karakolu bölgesinde yol kontrol uygulamasında dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülen cezaevi firarisi Muzaffer Görül ile ilgili hazırladıkları raporu açıkladı.

Stk`lardan görül açıklaması
22 KASIM 2014 CUMARTESİ 02:10
0
1612
0
AA aa

 Aralarında Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der gibi sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu STK'lar, 11 Kasım'da Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakolu bölgesinde Muzaffer Görül'ün askerin açtığı ateş sonucu ölmesi ile ilgili inceleme raporu hazırladı.

Raporu açıklamak üzere Diyarbakır Barosu'nda bir araya gelen STK temsilcileri, olayın şeffaf bir şekilde soruşturulmasını talep etti. Grup adına açıklama yapan Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Servet Özen, oluşturulan heyetçe olayın araştırılarak konunun tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, araştırma ve incelemeler sonrasında hazırlanacak rapor ile kamuoyunun gerçek bilgiye ulaşmasının sağlanması, ulusal ve uluslararası mevzuatta güvence altına alınan yaşam hakkı ve güvenli ortamda yaşama hakkının korunmasına katkıda bulunulması, yaşam hakkına yönelik ihlali işlediği iddia edilen askeri personellerin yargı önüne çıkarılmasının sağlanması ve konunun ilgili mercilerin dikkatine sunulmasının hedeflendiğini söyledi. Heyetin Lice ilçesinde yaptığı görüşmeleri de anlatan Özen, Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'yla yapılan görüşmeyi şöyle aktardı:

"Heyetimiz, Lice Hükümet Konağı'na 10.40 civarında varmış, ilk olarak Lice Cumhuriyet Başsavcılığı ile konu hakkında görüşme gerçekleştirmiş, söz konusu görüşmede yaşanan olayın deliller karartılmadan, objektif, tarafsız ve olayın maddi gerçekliğini ortaya koyacak bir şekilde soruşturmanın yürütülmesi, olayın askerler tarafından gerçekleştirilmiş olması nedeniyle olay yeri inceleme ve delil toplama işleminin polis görevlilerince yürütülmesi talep edilmiş, başsavcılık olayın hassasiyetinin farkında olduklarını, bu nedenle kendisinin ve soruşturmayı yürüten savcının gözetiminde bu işlemlerin yapıldığını, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için savcılıkça kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini beyan etmiştir."

Muzaffer Görül'ün öldürülmesi olayıyla ilgili yaptıkları tespitleri açıklayan Özen, "Olay yeri incelemesinin olay günü olan 11 Kasım 2014 günü Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapıldığı, hem Lice Cumhuriyet Başsavcısı, hem de soruşturma dosyasından tespit edilmiştir. Olay yeri incelemesinin 11 Kasım 2014 tarihinde yapılmış olması ve delillerin toplanmış olması nedeniyle 12 Kasım 2014 günü heyetimiz olay yerinde olaya dair herhangi bir delil ve iz bulamamıştır. Maktulün içinde öldürüldüğü araç olay yerinden kaldırılmış olduğundan araçta herhangi bir gözlem yapılamamıştır" dedi.

Özen, olaya ilişkin soruşturmanın son derece şeffaf, hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi, olayın tüm taraflarının soruşturmaya etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın