KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mart 2025 Salı
°C

Sözen'den öcalan'a tepki

Abdullah Öcalan'ın, 'Artık “sabır taşı çatlamıştır. Dilerim ki bir hafta içerisinde müzakere süreci başlar' açıklamasına tepki gösten Sözen: “ Öcalanın bu çıkışını normal bir tehdit olarak görmenin ötesinde burada hükümete ucu açık bir pazarlık teklifinde bulunmuştur” dedi.

Sözen`den öcalan`a tepki
07 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 22:49
0
5942
1
AA aa

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasına tepki gösterdi.

Hükümet ile Öcalan arasında devam eden görüşmelerde korucuların sabır taşının çatlamakla kalmadığını param parça olduğunu ifade eden Sözen: “Buradan bütün Dünyaya sabır taşımızın ne zaman parçalandığını hatırlatmakta yarar görüyorum; Bizim sabır taşımız hükümetin örgüt mensuplarıyla müzakereye başladığı gün parçalanmıştır. Bizim sabır taşımız Bingöl'de canlı bombanın Hatice Belgin ve Veysel Belgin'i param parça ederek şehit ettiği gün parçalanmıştır. Bizim sabır taşımız Peygamber Ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman komutanlarının suçsuz yere cezaevine konulup beş altı yıl sonra ''hiç bir suçununuz yoktu pardon'' denilerek serbest bırakıldıkları gün parçalanmıştır. Bizim sabır taşımız Bingöl Diyarbakır yolunun aylarca örgüt mensuplarının kontrolüne girerek kapandığı gün parçalanmıştır. Bizim sabır taşımız Diyarbakır da vatan hainlerinin namusumuz onurumuz gururumuz olan ay yıldızlı bayrağımızı indirdikleri gün parçalanmıştır.Bizim sabır taşımız örgüt mensuplarının şehir merkezlerinde trafik kontrolü yaparak halkımızdan vergi adı altında haraç aldıkları gün parçalanmıştır. Bizim sabır taşımız Devletin Bakanının ''kabul etseniz de etmeseniz de Abdullah Öcalan Kürt halkının temsilcisidir'' dediği gün parçalanmıştır” dedi.

Köy korucularının sosyal ve ekonomik haklarının verilmediği ve onların bu fedakarlığının görmezden gelindiği ifade eden Sözen: “Bunun gibi daha binlerce defa sabır taşımızın parçalandığı olumsuzluklar yaşamamıza rağmen bir daha bu ülkede analar ağlamasın , barış, kardeşlik ve hoşgörü hakim olsun diye derdimizi kederimizi içimize gömdük. Bütün bu haksızlıklara olumsuzluklara rağmen biz hala yutkunuyorsak , 30 bin insanın katili yaşadığına ve hakketmediği halde bu ülkenin tertemiz havasını teneffüs ettiğine şükretmiyorsa, ruhuna ve iliklerine kadar işlenmiş ihanetten kaynaklandığını düşünüyoruz. Bütün bu tavizlere rağmen kalkıp sabır taşımız çatlamak üzere diyorsa bırakın inceldiği yerde kopsun. Bu ihanet şebeklerine Milli Şairimiz Mehmet Akif'in bu dizelerini hatırlatmakta yarar görüyorum” açıklamasında bulundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
evdıla azad (@Misafir_17675)
14 Ağustos 2014 Perşembe 09:50
bu memleketi batırdınız. sizi şiddetle kınıyorum. her lafa atılmak sizemi kalmış ziya efendi. daha kürt olduğunun bile farkında değilsin, acınacak bir durumun var. önce nesin kimsin öğren, sonra eleştir. bu ülkede zurnanın son deliği sensin. birazda demoqrat bir tavır takınsan inan ölmeyeceksin. size bu açıklamaları acaba birileri zorlamı yaptırıyor diyede aklımdan geçirmiyor değilim. bir kez olsun halkın için, dilin için, kültürün için, örf adedin için 5 dk düşünmeni istiyorum. ama nerde.
10.03.2025
06:23
Bingöl Orman İşletme`ye 26 personel alınacak
Bingöl Orman İşletme'ye 26 personel alınacak
Orman Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 150 sözleşmeli orman mühendisi, 3 bin 477 sözleşmeli destek personeli ve 4 bin 500 geçici işçi alımı yapacak. Bu kapsamda Bingöl'de 26 personel alınacak. Başvurular bugün başlıyor. Aranan şartlar şöyle;
10.03.2025
06:21
Feyzi Berdibek`e destek yağdı!
Feyzi Berdibek'e destek yağdı!
Önü arkası kesilen videodaki 'Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Meclisi değil, milletlerden oluşan bir meclistir' sözleri üzerine eleştirilerin odağına konulmak istenen AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'e destek mesajları yağdı. Birlik ve kardeşlik mesajlarına tahammül edilmediği yönünde paylaşım yapan çok sayıda kişi, Berdibek'in milli duruşuna da dikkat çektiler ve Türkiye'nin barışa olan ihtiyacına vurgu yaptılar.
10.03.2025
06:15
12 Bingölspor Kızıltepe 47 Spor`u 4 golle geçti!
12 Bingölspor Kızıltepe 47 Spor'u 4 golle geçti!
Geçen haftaki Şırnak yenilgisini telafi etmek için yoğun bir hazırlık süreci geçiren 12Bingölspor, bu hafta konuk ettiği Kızıltepe 47 Spor'u 4 golle geride bırakarak haftayı 3 puanla kapattı. Yeşil beyazlı ekip, ikinci sıradaki Şırnak ile puanı eşitlese de averaj farkıyla yine 3. sırada kaldı.
09.03.2025
06:14
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Bingöl Valiliği, PKK/KCK suçundan yaklaşık 2 yıldır firari olarak aranan ve hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsın yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini bildirdi. Şahsın 80 yaşında oluşuna dikkat çeken Milletvekili Hülakü ise tepki gösterdi; 'Ne vicdani ne de insani açıdan kabul edilemez!'
09.03.2025
06:13
Bingöl Belediyesi`nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne özel program
Bingöl Belediyesi'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel program
Başkan Arıkan; 'Kadın annedir, annelik yönüyle gelecek ve yeni nesillere yön verendir. O yüzden kadınlara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir.'
09.03.2025
06:11
Sahne Zazaca Konuşuyor
Sahne Zazaca Konuşuyor
Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Emre Bulşu'nun girişimi ve Bingöl Valiliği'nin desteğiyle Zazaca Tiyatro Sahnesi hayata geçiriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın