KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Solhan'da 460 kişi istihdam ediliyor

Bingöl'ün 18 bin nüfuslu Solhan ilçesinde, devlet desteğiyle açılan tekstil fabrikalarında ağırlıklı kadın olmak üzere toplamda 460 kişi istihdam ediliyor.

Solhan`da 460 kişi istihdam ediliyor
19 KASIM 2019 SALI 20:47
8
5949
3
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesi Boğlan Mahallesi'nde devlet desteğiyle iki adet tekstil fabrikasının resmi olarak açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Eski Milletvekili Yusuf Coşkun, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 17 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bölgeye çok ciddi yatırımların yapıldığını söyledi.

Terörle mücadeledeki başarının huzur ve güven ortamını pekiştirdiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Yolun olmadığı, havalimanının olmadığı yere yatırım gelmez. Nitelikli donanımlı insanların olmadığı yere yatırımcı gelmez. Huzurun ve güvenin olmadığı yere de yatırımcı gelmez. İş bu yatırımların arka planını da bu ilerlemenin yatırımıdır. Doğuda güneydoğuda şuan çok daha huzurlu bir ortam var. Son yıllarda yapılan yatırımlar, insana yapılan yatırımlar, huzur ve güven ortamıyla birlikte artık özel yatırımları da getirmeye başladı. Bingöl, bunun örneklerinde bir tanesidir. İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz devam ettiği sürece, kardeşliğimiz devam ettiği sürece hep birlikte ülkemizi daha müreffeh bir hale dönüştüreceğiz. Bunu engellemeye çalışanlar son yıllarda çeşit çeşit tuzaklar kurdular. Değişik terör örgütleriyle, istikrarımıza, beraberliğimize saldırdılar ama başarılı olamadılar. Gezi hadiselerinden 17-25 Aralık'a, çukur hadiselerinden 15 Temmuz'a kadar birçok kanalla huzurumuzu bozmaya çalıştılar. Hepsini atlattık, çok şükür daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.”

Vali: “Bu gelişmeler Bingöl'ün geleceğini şekillendirecek”

Vali Kadir Ekinci ise, “ Son yıllarda Bingöl'ümüzde üretim odaklı bizleri gururlandıran yatırımlar oluyor. Dolayısıyla bunların her biri bizler için onur vesiledir. Tüm sektörlerle birlikle tekstil sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Ben ümit ediyorum ki, bu gelişmeler Bingöl'ün geleceğini şekillendirecektir” dedi.

Karabeyeser: “Hedefimiz 500 kişiyi istihdam etmek”

Fabrika işletmecisi Feyzullah Karabeyeser, hedeflerinin 500 kişiyi istihdam etmek olduğunu aktararak, “ burası bir otogardı biz burayı tekstil fabrikasına çevirdik. Belediye başkanı bizleri davet etti, çok ciddi bir destek oldular. Şuan 240 kişi çalışıyor ama projemiz tamamen bittikten sonra 500 kişi olacak. Solhan küçük bir yer, ilk etapta zorlandık ama şuan iyi çalışıyoruz” dedi.

Kadınlar iş imkânında memnun

Kadınlara böyle iş imkânlarının sunulmasının önemli olduğunu söyleyen çalışan Nesrin Koşan, “Solhan küçük bir yer, kadınların genellikle dışarıda vakit geçirebildikleri sosyal aktiviteleri yok, bu iş imkânınınkadınlara sunulması çok önemli. Ekonomik özgürlüklerini eline almaları, onlar için birer birey olduklarını ifade ediyordur. Gittikçe de sayımız artıyor, kadınlara böyle bir iş imkânının sağlanması çok güzel” şeklinde konuştu.

Çalışanlardan Çimen Çakar ise, “Bu işe başlamadan önce tüm günüm evde geçiyordu, bu işin olunca da hem paramızı kazanıyoruz hem de sosyalleşiyoruz. Umarım kadınlar daha fazla sosyalleşir, daha fazla çalışır” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52845)
21 Kasım 2019 Perşembe 06:40
Feyzullah Kardesimi Tebrik Ediyorum Allah Yar ve Yardimcisi OLSUN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52818)
20 Kasım 2019 Çarşamba 10:52
Böyle güzel hizmetleri haber yaptığınız için gazetenize teşekkür ederim. O bunu vurdu, bu bunu kırdı, vb. bu tür haberlerin inancınız olsun toplumda sadece NEGATİF etkisi olur. Hassasiyetiniz için tekrar teşekkür ederim, girişimci kardeşimize de başarılar dileriz, bereketli işleri olur inş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52816)
20 Kasım 2019 Çarşamba 09:52
Tebrik ediyorum. Memleketimiz böyle hizmetlere ihtiyacı var.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın