KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Solhan şehitlerini andı

Solhan'da 1991 yılında terör örgütü PKK tarafından Öğretmenevi Lokali'ne düzenlenen saldırıda şehit olan 4 kamu görevlisi ve 1993 yılında şehit edilen polis memuru için Solhan'da anma töreni düzenlendi.

Solhan şehitlerini andı
03 MAYIS 2010 PAZARTESİ 09:38
0
2595
0
AA aa
Solhan ilçesinde 1991 yılında PKK'lı teröristler tarafından Öğretmenevi Lokali'ne yapılan saldırı sonucu şehit olan İlçe Kaymakamı Ersin Ateş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Türksever, Orman İşletme Şefi Ahmet Yenen, Orman Muhafaza Memuru Fevzi Kaplan ve 1993 yılında ilçede şehit edilen Polis Memuru Recep Battal için Solhan Kaymakamlığı tarafından anma programı düzenlendi.
28 Nisan 2010 Çarşamba günü saat 10.00'da Solhan Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan anma törenine Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cemil Şenel, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu,  1991 yılında meydana gelen saldırıda yaralı olarak kurtulan Hakim Behçet Tufan Turan, Şehit aileleri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hükümet konağı bahçesindeki programın akabinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüyen katılımcılar Solhan Halk Eğitim Merkezi Gazi Behçet Tufan Turan Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programına katıldılar.
Törende bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Yaşar Aksanyar, "Bu suç Solhan'ın, Solhanlının değildir. Belki her gün yatarken, kalkarken kendimize sorduk ve şuna karar verdik: Evet, bu toprakların altında şehitler var. Evet, bunların evlatları var. Suçlu olmadığımız halde içimizde kendini suçlu hisseden aileler var.  Biz bunlara karşı görevimizi nasıl yerine getirebiliriz. Nasıl daha çok çalışabiliriz, nasıl insanlar ile kardeş olabiliriz? Kötülükten alınabilecek en iyi intikam iyiliği yaygınlaştırmaktır diye gönlümüze düştü. Bu hizmet sevdası ve vatanımızın aşkı ile çalışmaya gayret ettik. Bugün buradayız. Terör Örgütü PKK tarafından şehit edilen şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Törenimize katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Turan'a hemşehrilik beratı
1991 yılında yapılan saldırıda yaralanan dönemin hakimi ve şimdi Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı görevinde olan Behçet Tufan Turan'a her yıl Solhan'a geldiği ve Solhan'a acı olayı yaşadığı içi Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, tarafından hemşehrilik beratı ve teşekkür plaketi verildi.
Plaketi sunan Çavuşoğlu, Bizler terör ile anılmak istenmiyoruz. Burada yaşanan olayların suçluları da bizler değiliz. Burada görev yapan dostlarımız görev sırasında yaşadıkları olumsuzluklara rağmen gittikleri görev yerlerinde bu vahim olaya rağmen bölgemizi en iyi şekilde anlatmaya, gittiğimizde bizleri en iyi şekilde ağırlamaya ve zaman zaman bizleri ziyaret ettikleri için bizler de Solhanlı olarak bizleri bu kadar seven insanlara teşekkür ediyoruz. Bunlara örnek olarak Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Behçet Tufan Turan Bey'in Solhan'ı sık sık ziyaret ettiği için bu örnek davranışından dolayı kendisini Solhanlıların fahri hemşehrisi olarak ilan ediyoruz.
Solhanlıların fahri hemşehrisi olan Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Behçet Tufan Turan ise; “Kayseriliydim şimdi yüküm ağırlaştı bir de Solhanlı oldum. Madem Solhanlıların fahri hemşehrisi oldum Sayın Belediye Başkanımızdan bir talepte bulunuyorum: 28 Nisan'daki olay aslında bir kara lekedir. Fakat hiç hak etmediği bir kara lekedir. Bu kara lekeyi ortadan kaldırmamız için bu güne Solhanlıların sahip çıkmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Turan'ın konuşmasından sonra Çavuşoğlu, Tufan'a teşekkür plaketi ve fahri hemşehrilik beraatını takdim etti.
Törenin akabinde belediyeye giden misafirlere Belediye Başkanı Çavuşoğlu, meyve ikramında bulundu.
1991 yılında meydana gelen olayda Şehit olan Savcı Mehmet Türksever'in ismi verilen bulvara da 27 Nisan 2010 Salı günü “Şehit Mehmet Türk Sever Bulvarı” tabelası dikildi.
 

 

Ercan DÖNER (Solhan)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın