KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Sinemanın unutulmaz yüzü ihlas koleji'nin konuğu oldu

İhlas Koleji'nde her sene düzenlenen Bilim Şenliklerine; Türk sinema tarihinin unutulmaz aktörlerinden olan Ediz Hun konuk oldu.

Sinemanın unutulmaz yüzü ihlas koleji`nin konuğu oldu
25 MAYIS 2010 SALI 09:52
0
1556
0
AA aa

Sinema kariyerinin ardından bilim insanı kimliğini de başarıyla taşıyan Hun, çevre ve ekoloji alanlarında İhlas Koleji öğrencilerine bilgiler verdi.

İhlas Koleji idarecileri ve öğrencilerinin keyifle dinledikleri konuşmasına kendi hayatından kesitler vererek başlayan Hun, üniversite öğrencisiyken nasıl sinema sektörüne geçtiğine dair anılarını anlattı. 70'li yıllarda Türk sinemasının girmiş olduğu karanlık çizgiden dolayı sinema çalışmalarına ara vererek bırakmış olduğu üniversite eğitimine geri dönen Hun, bunun kendisi için hiç de kolay olmadığını söyledi. 35 yaşında Norveç'te Oslo Üniversitesi'nde üniversite eğitimine yeniden başlayan Hun, “Eşim ve çocuğumla Norveç'teyken onlar oyalansın diye bir televizyon aldım. Onlar televizyon izlerken kendimi odaya kapatır gece 3.30'lara kadar ders çalışır, 5.30'da uyanır okula giderdim.” dedi.

Başarının azim ve ciddiyet istediğini dile getiren usta aktör, 70 yaşında olduğu halde haftanın 5 günü değişik üniversitelerde dersler verdiğini söyledi. “ İyi bir aile yaşantısı, mazbut bir hayat ve kendini disipline edebilme başarının sırrıdır.” diyen Hun, gençlere çok çalışmak ile hedeflerine ulaşabileceklerini söyledi.

kullan

Bir ülkenin iyiye gidebilmesi için, özgürlük, demokratik hak ve hukuk'un ve çevre bilincinin gelişmesi gerektiğini vurgulayan Hun, doğanın korunabilmesi için sevginin şart olduğunun altını çizdi. 

Dünyadaki canlıların üretenler ve tüketenler olmak üzere ikiye ayıran Hun, insan hayatının devamı için üretenler kısmının yani doğanın korunması için gerekli çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Küresel iklim değişikliği ve global ısınmanın doğaya verdiği tahribat üzerinde duran Hun, insanların kendi elleriyle doğayı tahrip ettiğini, fosil yakıt kullanımın halen devam etmesiyle dünya ısısının giderek arttığını vurguladı. Dünya üzerindeki 1 derecelik artışın bile doğadaki canlıların yaşamını olumsuz etkileyeceğini belirten Hun, ilerleyen yıllarda dünya sıcaklığında 1,5 ile 2 derece arasında artış beklendiğini söyledi.

İnsanların üzerindeki yaşadıkları dünyayı hızla kirlettiğine değinen Hun, kirliliğin artması durumunda insanların ihtiyaç duydukları besin kaynakları ve özellikle içme suyu konusunda sıkıntılar yaşayabileceklerine dikkat çekti.

Öğrencilerin sorduğu sorularla devam eden konferansın sonunda, kürsüye çıkan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Hami Koç, Ediz Hun'u dinlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hun'a katılımlarından dolayı bir plaket takdim etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın