KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Sinemanın unutulmaz yüzü ihlas koleji'nin konuğu oldu

İhlas Koleji'nde her sene düzenlenen Bilim Şenliklerine; Türk sinema tarihinin unutulmaz aktörlerinden olan Ediz Hun konuk oldu.

Sinemanın unutulmaz yüzü ihlas koleji`nin konuğu oldu
25 MAYIS 2010 SALI 09:52
0
1515
0
AA aa

Sinema kariyerinin ardından bilim insanı kimliğini de başarıyla taşıyan Hun, çevre ve ekoloji alanlarında İhlas Koleji öğrencilerine bilgiler verdi.

İhlas Koleji idarecileri ve öğrencilerinin keyifle dinledikleri konuşmasına kendi hayatından kesitler vererek başlayan Hun, üniversite öğrencisiyken nasıl sinema sektörüne geçtiğine dair anılarını anlattı. 70'li yıllarda Türk sinemasının girmiş olduğu karanlık çizgiden dolayı sinema çalışmalarına ara vererek bırakmış olduğu üniversite eğitimine geri dönen Hun, bunun kendisi için hiç de kolay olmadığını söyledi. 35 yaşında Norveç'te Oslo Üniversitesi'nde üniversite eğitimine yeniden başlayan Hun, “Eşim ve çocuğumla Norveç'teyken onlar oyalansın diye bir televizyon aldım. Onlar televizyon izlerken kendimi odaya kapatır gece 3.30'lara kadar ders çalışır, 5.30'da uyanır okula giderdim.” dedi.

Başarının azim ve ciddiyet istediğini dile getiren usta aktör, 70 yaşında olduğu halde haftanın 5 günü değişik üniversitelerde dersler verdiğini söyledi. “ İyi bir aile yaşantısı, mazbut bir hayat ve kendini disipline edebilme başarının sırrıdır.” diyen Hun, gençlere çok çalışmak ile hedeflerine ulaşabileceklerini söyledi.

kullan

Bir ülkenin iyiye gidebilmesi için, özgürlük, demokratik hak ve hukuk'un ve çevre bilincinin gelişmesi gerektiğini vurgulayan Hun, doğanın korunabilmesi için sevginin şart olduğunun altını çizdi. 

Dünyadaki canlıların üretenler ve tüketenler olmak üzere ikiye ayıran Hun, insan hayatının devamı için üretenler kısmının yani doğanın korunması için gerekli çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Küresel iklim değişikliği ve global ısınmanın doğaya verdiği tahribat üzerinde duran Hun, insanların kendi elleriyle doğayı tahrip ettiğini, fosil yakıt kullanımın halen devam etmesiyle dünya ısısının giderek arttığını vurguladı. Dünya üzerindeki 1 derecelik artışın bile doğadaki canlıların yaşamını olumsuz etkileyeceğini belirten Hun, ilerleyen yıllarda dünya sıcaklığında 1,5 ile 2 derece arasında artış beklendiğini söyledi.

İnsanların üzerindeki yaşadıkları dünyayı hızla kirlettiğine değinen Hun, kirliliğin artması durumunda insanların ihtiyaç duydukları besin kaynakları ve özellikle içme suyu konusunda sıkıntılar yaşayabileceklerine dikkat çekti.

Öğrencilerin sorduğu sorularla devam eden konferansın sonunda, kürsüye çıkan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Hami Koç, Ediz Hun'u dinlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hun'a katılımlarından dolayı bir plaket takdim etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın