KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Şiir ve makale yarışması yapılacak

Peygamber Sevdalıları Platformu, Türkiye geneli ‘Kılıç ve Merhamet Peygamberi Hazreti Muhammed (sav)’ konulu şiir ve makale yarışması gerçekleştirecek.

Şiir ve makale yarışması yapılacak
01 MART 2016 SALI 23:07
0
1767
0
AA aa

 Türkiye geneli yapılacak yarışma, 18 yaş ve üstü ile 14-17 yaş aralığı şeklinde iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

Başvuruların elden, internet üzeri ve posta yoluyla yapılabileceği yarışmaya katılımcılar, hem şiir dalında hem de makale dalında katılabilecek.

Yarışma hakkında bilgilendirme yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Adnan Akgönül, başvuruların 1-31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Yarışmaya sunulacak eserlerin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış veya herhangi bir yarışmada kullanılmamış olması gerektiğini belirten Akgönül, “Bu kurala uyulmadığı tespit edilirse eser, yarışma dışı bırakılacaktır. Platformumuz gerektiğinde başvuru süresini uzatabilir. Başvuru süresinin uzatılması durumunda basın ile paylaşılacaktır. Yarışma sonuçları nisan ayı içerisinde açıklanacaktır. Yarışmacıların, yarışmaya katılabilmek için sitemizde yayınlanmış formu indirerek gerekli ön bilgileri doldurduktan sonra yarışmaya gönderecekleri eseri ekledikten sonra bunu mail ve posta yoluyla adresimize göndermeleri gerekmektedir.” dedi.

Akgönül, elden veya posta yolu ile yapılacak başvuru ile ilgili şunları söyledi: “Yarışma için başvurulacak adres İkra Eğitim Derneğidir. (Kooperatifler Mahallesi Akkoyunlu 1. Sokak Sözen 1 Apartman Kat:1 No:1/A Yenişehir/Diyarbakır) Posta yolu ile katılacak yarışmacılar, eserlerini APS ile iadeli veya taahhütlü olarak göndereceklerdir. Elden veya posta yoluyla başvurularda, zarfın üzerine ‘Kutlu Doğum Şiir ve Makale Yarışması'na' şeklinde başlık atılması gerekmektedir. İnternet üzerinden başvurularda da aynı şekilde başlık atılması gerekmektedir. Katılımcıların, iletişim bilgilerini açık ve net yazmaları gerekmektedir. Aksi haldeki durumlarda mesuliyet kabul edilmeyecektir.”

Hazreti Muhammed'in (sav) merhamet yönüne ve İslam davetini engelleyen batıl ehline karşı gösterdiği mücadele yönüne dikkat çekmek amacında olduklarını vurgulayan Akgönül, “Hazreti Peygamber insanlara rehberlik eden bir resul idi. O, insanları içinde bulundukları cehalet, küfür ve şirk bataklığından kurtarmak için gelmişti. Davetini güzel bir üslupla yapıyordu. Fakat şer güçler, batıl ehli onun davetini engellemeye kalkıştıklarında, mazlum ve mustazaflara zulüm ve haksızlıkta bulunduklarında o peygamber yerine göre eline kılıcı almış, bunlara karşı yiğit bir kahraman gibi durmuştur. Bu anlamda Peygamberimizin her iki yönüyle değerlendirilmesinde fayda vardır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Akgönül, Hazreti Peygamber (sav) için başlatılan salavat seferberliğine katılımın artmasını istediklerini de vurguladı.

Yarışma sonucu, belirtilen tarihlerde www.peygambersevdalilari.com internet adresinde, gazete ve dergilerde yayımlanacak.

Yarışmada verilecek ödüller: 1. Kategori: birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet, üçüncüye ise dua yayıncılıktan kitap seti, 2. Kategori: birinciye tablet, İkinciye bisiklet, üçüncüye dua yayıncılıktan kitap seti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın