KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Servislere sıkı denetim

Taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren servisler sıkı denetime alındı. Evrakları incelenen servislerde, öğrenci hariç yolcu taşıyanlar hakkında işlem yapıldı. Sorunlar Milli Eğitim ve firmalara da iletildi.

Servislere sıkı denetim
23 ŞUBAT 2014 PAZAR 22:30
0
1777
0
AA aa

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Mili Eğitim Müdürlüğü personellerinin de iştirak ettiği uygulama kapsamında Bingöl'de taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren minibüsleri denetlediler.

Okula gidiş saatinde belirli güzergâhlarda başlayan denetimde, çeşitli köylerden ilköğretim ve ortaöğretim okullarına taşıma yapan öğrencilerin bulunduğu minibüsler durdurularak, ‘okul servis araçları servisleri inceleme formu' kriterlerine göre inceleme yapıldı.

Denetimlerde, araçların Karayolları Trafik Kanunu olmak üzere karayolları trafik yönetmeliği ve okul servis araçları hizmet yönetmeliği hükümlerine tam olarak uyup uymadıkları kontrol edildi. Araçta bulunan öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri gibi maddeler ekseninde kontroller yapıldı.

Denetimlerde, mevzuata uymadığı eksikliği olan ve bilhassa öğrencilerin içerisine yolcu aldığı tespit edilen minibüs şoförlerine gerekli işlemlerin yapılması için tutanak tutulup, okul müdürlerine ve ilgili firmalara bildirildi.

Denetimlere ilişkin görüş bildiren Bingöl İl Mili Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrencilerin evlerinden okullarına, okullarından evlerine güvenli bir trafik ortamında gidip gelmelerini sağlamak üzere yoğun ve sürekli denetimlerin yapılacağını ve herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceğini ifade etti.

Sarı: “Öğrencilerimizin can ve mal güvenliği bizler için son derece önemlidir. Bu önemin farkında olup gerekli sorumluluğu gösteren servis şoförlerimize teşekkür ediyor, aynı titizlik ve duyarlılıklarının devamını diliyorum” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın