Öğretmenevi Yaylalı Konağı'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, “Ramazan ayına ulaşmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Oruç ile ulaşılmak istenen hedef davranış, sakınmadır. Bütün kötülüklerden sakınmadır bu. Ülkemizin ve ümmetimizin zor bir zamandan geçtiğini biliyoruz. Böylesi bir zamanda sakınma davranışını ve sakınma bilincini, birlik ve beraberlik, huzur ve sükûn, barış ve kardeşlik sağanaklara dönüşerek ülkemizin ve ümmetimizin üzerine yağmasını diliyorum” dedi.
Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile iftarda bir araya gelmenin sevincini yaşadığını ifade eden Vali Yavuz Selim Köşger ise, “Sizlerle birlikte olmaktan iftihar duyduk. Zaten gönül birlikteliğimiz her daim var. Gönül birlikteliğimizin hiçbir tereddütte mahal bırakmayacak şekilde devam ettiğini bilmenizi isterim. Ülkemiz ve coğrafyamız çok zor günlerden geçiyor, ülkemizde kanayan yaralar var, şehitler veriyoruz. Allah cümle şehitlerimize rahmet eylesin. Bütün gayretimiz, bütün amacımız Bingöl'de de yapmaya çalıştığımız gibi ülkemizi bir an önce sulh ve sükûna eriştirmek, huzur ortamına kavuşturmak ve ülkemizde huzur içinde el ele, gönül gönüle, birlikte ve beraberlikte bir hayatı devam ettirmek, daha müreffeh, daha kalkınmış daha huzurlu bir ülkeyi birlikte inşa etmektir. Buna engel olmaya çalışan her kim varsa onun karşısında askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz, polisimiz, korucularımız aslanlar gibi duruyor ve gerektiğinde de canlarını feda etmeye devam ediyorlar. Allah cümle güvenlik güçlerimizi muhafaza etsin. İlimizde de huzurumuzu, güvenliğimizi en yüksek noktada tesis etmeye çalışıyoruz. Bir işi yapıyorsak bir şeye karar veriyorsak önceliğimiz her zaman budur. Bir tane daha vatandaşımızın burnu kanamasın, bir tane daha şehidimiz, gazimiz olmasın diye uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.
Programa, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları Cevat Gün, Muhammet Fuat Türkman ve Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları katıldı.