KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Şehir içi taşımacılığa zam

Bingöl şehir merkezinde yolcu taşımacılığı yapan hat minibüsleri taşıma fiyatlarında artış yaptılar. Vatandaşlar, fiyat artışına tepki gösterdiler.

Şehir içi taşımacılığa zam
06 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:04
0
2712
5
AA aa

Şehir merkezinde yolcu taşımacılığı yapan hat minibüsleri, taşıma fiyatlarında 20 kuruş zam yaptılar. 20 kuruş zamma rağmen halk minibüslerinde çalışan muavinler vatandaştan 5 kuruş fazla alıyorlar.

Minibüslere uygulanan zam dün itibariyle uygulamaya konulurken, Düzağaç-Kaleönü, Uydukent, Uzunsavat hatları 1TL'den 1.20 TL'ye çıktı. Yapılan zamlarla 75 kuruş olan Kültür Mahallesi 1 TL olurken, 50 kuruş olan öğrenci fiyatı ise 60 kuruşa çıktı.

VATANDAŞLAR ZAMLANAN MİNİBÜS ÜCRETLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Bingöl'de şehir içinde yolcu taşıyan hat minibüslerin taşıma ücretlerinin arttırılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Sivil yolcu ücretlerinin 1 TL'den 1.20 TL'ye, öğrenci ücretlerinin de 50 kuruştan 60 kuruşa yükseltilmesi eleştiren vatandaşlar, "Bu zam haksızdır. Büyükşehirlerde minibüse bindiğinizde 30-40 kilometre yol gidersiniz. Burada verilen ücretle aynı ücreti ödersin. Ama Bingöl'de bir minibüse binseniz gideceğiniz yol en fazla 5 kilometre. Kentin bütün mahalleleri şehre en fazla 2-3 kilometre uzaklıkta" dedi.

BELEDİYE HAT MİNİBÜSLERİNE KARŞI ALTERNATİF BULSUN!

Hat minibüslerinin alternatifsiz olduğu için bu zammı yaptığını savunan vatandaşlar, her ilde şehir içi taşımacılıkta belediye otobüslerinin de bulunduğunu ifade ederek, Bingöl Belediyesi'nin de bu hizmeti yapması gerektiğini söylediler.

Hat minibüsleri vatandaşa karşı alternatifsiz bıraktığı için belediyeye tepki gösteren vatandaşlar, “Evlerimize veyahut işyerlerimize gitmek için kullandığımız hat minibüsleri geçen yıl taşıma ücretlerine zam yapmasına rağmen yine yapmış oldu. Daha önceki zamma belediye meclisi tepki gösterip, geri çektirmişti. Ama geri çekilmesine rağmen 85 kuruş olan ücret tekrar 1 TL olarak belirlenmişti. Vatandaş olarak da bu duruma tepki göstermeyip, bu artışı kabul etmiştik. Ama bu kişiler bu geçen yılki zamma rağmen tekrar 20 kuruş zam yaptılar. 20 kuruş zamma rağmen minibüslerde çalışan muavinler 25 kuruş alıyorlar. Zamma kimin izin verdiği bizler için pek ehemmiyeti yok ama önemli olan vatandaşın bu minibüslere karşı alternatifsiz bırakılmasıdır. Her ilde şehir içi taşımacılıkta belediye otobüsleri olmasına rağmen Bingöl'de bu yok. Bingöl Belediyesi, halkın taleplerini karşılaması lazım ve talepler doğrultusunda hizmet etmesi gerekir. Bingöl halkı olarak, belediyenin belediye otobüslerini Bingöl'e getirmesini istiyoruz” şeklinde konuşarak, tepkilerini dile getirdiler.

BELEDİYE DAHA ÖNCE ZAMA MÜDAHALE ETMİŞTİ

Geçen yıl şehir içinde yolcu taşıyan Hat minibüslerin taşıma ücretlerini artırmasından dolayı Belediye Meclis'i harekete geçmiş ve zamma müdahale etmişti. Belediye Meclisi, zam yetkisinin mecliste olduğundan dolayı bu zammı geri çekmişti. Hat minibüslerine zam yapılması konusunda yetkiyi ‘Belediye Meclisi mi? Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı mı?' verdiği bilinmiyor.

Bingöl Belediyesi Basın Müdürlüğü, daha önce Belediye Meclis'inin zamma müdahale ettiğini kamuoyuna açıklamıştı.

Bingöl Belediyesi Basın Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında, şu ifadeler kullanılmıştı:

“Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu tarafından 15/10/2009 tarih ve 107 sayılı kararla, Belediye sınırları içerisinde çalışacak olan toplu taşıma araçlarının raic bedellerini arttırma kararı alınmıştır. Ancak 03/07/2005 tarihli 5393 sayılı Belediye kanununa göre Belediye sınırları içinde çalışacak her türlü toplu taşıma araçlarının raic bedelinin tespit edilmesi hususunda yetki Belediye meclisimize verilmiştir. Böylece, Esnaf ve sanatkar Odalar Birliği yönetim kurulunun 15/10/2009 tarih ve 107 sayılı kararıyla toplu taşıma araçlarının raic bedellerinde yapmış oldukları artış geçersiz olup, hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza12 (@Misafir_6518)
10 Ekim 2011 Pazartesi 19:32
ARKADAŞLAR İSTANBUL GİBİ METROPOL OLAN BİR YERDE 1,75 TL. ÜSTELİK MESAFELER 30-40 KM ARASI. BİNGÖLDE EN UZAK MESAFE 4 KM (KALEÖNÜ) GİDİŞ GELİŞ EDER 8 KM. ARABA 3 LİRE MAZOT YAKAR (BELKİ DAHA AZ) EDER 10 TL 60 KİŞİ TAŞISA EDER 75-80 TL. GÜNDE 15 SEFER YAPSA (BELKİ DAHA FAZLA)1300-1400 TL ARASI PARAYA BAK BE.... ÇOK ACİLEN ALTERNATİF BULUNMASI LAZIM.
edemiyorum (@Misafir_6501)
10 Ekim 2011 Pazartesi 14:12
lak lak edeceğinize neden 5 kuruşları cebe indirecek ücretler belirliyorsunuz onu anlatın bize...hepinizin boğazından haram lokma geçiyor haberiniz olsun,ben etmiyorum kimseninde helal ettiğini sanmıyorum...
ankaralı zaza (@Misafir_6431)
08 Ekim 2011 Cumartesi 00:56
misafir sen git oy verdigin partiye bunun hesabını sor kimsebabasının hayrına çalısmıyor burda bir yılda mazota yüzde 40 zam geldi kimsenin sesi çıkmadı sehir içi hatlar 3 yılda bir zamyaptıgıiçinmi gözüne geldi bingöl halkı bedava alısmıs zaten aksamkurtulun bu cehaletten ankarada git gör iki adımlık yere 20 kişilik minübüse 50 kişi biniyor kimsenin sesi çıkmıyor siz bulmussunuz rahatın bingöl neden gelişmiyor sizin gibi geri kafalı insanlar yüzünden bingöl onlineyide kınıyorum yandas medyacılık yaptıgı için...
zazamı oda ne (@Misafir_6426)
07 Ekim 2011 Cuma 14:39
'bozuk para bulundurmak mecburidir' :D
misafir (@Misafir_6424)
07 Ekim 2011 Cuma 08:32
ortak çalışıyorlar.Adamlar verilen hakları bile hiçe sayıyorlar.Örneğin ülkenin her yerinde öğrenci öğrencidir.Bunun açık öğretimi yada örgün öğretimi farketmez.Açın bakın öğreci kimliklerin 1.maddesine ne diyo okuyun.nerde görülmüş 1 km lik yola %20 zam yapılmış. %20 zam yapılıyo, %25 alınıyo dünyanın neresinde var böyle bişey.Bunların ki toplu taşımacılık değil mafyacılıktır.Çünkü denetim yok adamlar istediği şekilde atlarını koşturuyorlar.nasıl olsa halk kuzu kimse sesini çıkaramaz mantığı var bunlarda inş.allah burunla.. getirecek bi gün.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın