KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Sebep acizlik mi?

Beş okulun yer aldığı caddede yaya geçidi, alt geçit, üst geçit veya yaya butonu bulunmuyor. Tabelada olan okul geçidi çizgileri de asfaltta yok! Öğrenciler, ölümle burun buruna! Çarşı merkezi trafiği ise içinden çıkılmaz bir hal aldı! Tüm bu sorunlara rağmen çözüm odaklı somut bir adım atacak kurumların bulunmaması, yönetim kademesinin acziyetini gözler önüne seriyor!

Sebep acizlik mi?
26 KASIM 2015 PERŞEMBE 22:54
0
2487
0
AA aa

Trafiğin en yoğun olduğu ve beş okulun bulunduğu Kültür Caddesi'nde güvenli yaya geçişinin olmaması olası facialara davetiye çıkarıyor. Defalarca dillendirilen ‘üstgeçit' talepleri karşılık bulmazken, her gün yüzlerce öğrenci ölüm tehlikesi geçiriyor.

Trafiğin can çekiştiği Bingöl'de, ilgili kurumların düzenleme yapmaya dair herhangi bir somut adımı bulunmazken, özellikle çarşı merkezi ile önemli bazı kavşaklardaki tıkanıklıklar giderek büyüyor. Sinyalizasyon sisteminin sağlıklı çalışmaması, araç park sorununun daha da yoğunlaşması, ticari taşıtların kural ihlallerinde ısrarcı olması ve daha birçok problemi barındıran Bingöl trafiğindeki bir diğer sıkıntı da, yaya geçici levhasının bulunduğu alanlarda asfaltın buna göre düzenlenmemiş olması!

5 OKUL, YÜZLERCE ÖĞRENCİ

Trafiğin en yoğun olduğu ve 5 okulun bulunduğu Kültür Caddesi'nde güvenli yaya geçişinin olmaması olası facialara davetiye çıkarıyor. Defalarca dillendirilen ‘üstgeçit' yâda ‘altgeçit' talepleri karşılık bulmazken, her gün yüzlerce öğrenci ölüm tehlikesi geçiriyor. Okul çevresindeki kaldırımlarda bulunan yaya geçidi levhalarına karşın yollarda herhangi bir çizgi işaretinin bulunmaması da ayrı bir ironi olarak duruyor!

Bingöl İMKB Anadolu Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi, Bingöl Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Rabia Hatun Kız Anadolu Lisesi ve Bingöl Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu'nda okuyan yüzlerce öğrenci, hafta içi her gün binlerce aracın hız sınırlarını aşarak geçtiği yol üzerinde bulunan okullarına gidiyor.

Okul giriş-çıkış saatlerinde bölgede trafik polisi bulunmaması da dikkat çekiyor. Yetkili kurumlar tarafından alınmayan önlemler her gün binlerce çocuğun hayatını tehlikeye atmaya devam ederken, araçların arasından geçen yüzlerce öğrenci ölümle burun buruna okula gidip geliyor.

Önlemlerin yetersizliğinden yakınan öğrenci velileri ise, yetkili kurumları tedbir almaya davet ettiler!

ÇARŞI MERKEZİ TIKANDI!

Sağlı sollu parklara ikinci, hatta üçüncü sıra parklar da eklenince içinden çıkılmaz bir hal alan çarşı merkezi trafiğinin iyileştirilmesine dönük herhangi bir adım atılmaması da dikkat çekiyor.

Sinyalizasyon sisteminin aktif olduğu ancak süre sorunlarının yaşandığı kavşak noktalardaki geçişler de oldukça sıkıntılı. Yaşanan karmaşaya rağmen trafik ekiplerinin herhangi bir müdahalesinin olmaması, hatta çarşı merkezinde hiç bulunmamaları ‘güvenlik gerekçesiyle sahaya inilmiyor' yorumlarına neden olsa da, birçok sürücü bunun bir mazeret olamayacağı görüşünde.

Çarşı merkezinde trafiğin içinden çıkılmaz bir hal aldığını, bu sebeple çözüm için güvenlik gerekçesinin arkasına sığınılamayacağını aktaran sürücüler; “İlgili kurumlar hiçbir adım atmıyor. Akşam saatlerinde İstanbul trafiğini aratmayan manzaralar yaşanıyor. Birilerinin buna müdahale etmesi lazım. Bu şehrin en büyük sorunlarından birine çözüm üretmek için kimden himmet bekleniyor? Nede bu kadar ilgisizlik var, anlamakta güçlük çekiyoruz!” eleştirilerinde bulundular.

ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Ticari taksilerin denetime tabi tutulması ve sürücülerin belirli eğitimlerden geçerek kurumsal kimlikli bir yapının hayata geçirilmesi taleplerini dile getiren sücürüler, şehir içi halk otobüslerinin de kurallara uyum noktasında uyarılması ve denetlenmesini istediler.

Ticari taşıtların ciddi bir sorun olduğunu ifade eden sürücüler; “Halk otobüslerinin yolcu indirip bindimeler için birçok noktada cep yapılmış ama otobüs şoförleri bu ceplere girme gereği duymuyor. Yol ortasında aniden durup yolcu indirebiliyorlar. Bazı noktalarda da cep bulunmadığı için trafik akışı ciddi anlamda tıkanıyor. Ticari taksiler ise aşırı süratli! Kurallara uyulmuyor, aşırı acelecilik yüzünden çoğu zaman başka sürücülerin kaza yapmasına sebep olacak ihmallerde bulunuyorlar. Yine çarşı merkezinde park sorunu ciddi boyutlara ulaştı. Bankada beş dakikalık bir işinizi dahi olsa aracınızı park edip işinizi göremiyorsunuz. Trafik polisleri sırra kadem bastı! Herkes kendi halinde! Kimse bunca sorunu umursamıyor. Buna birilerinin dur demesi lazım!” şeklinde konuştular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın