Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcılarına ‘Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları' semineri verdi.
Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Bingöl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, Bütün insanların temel hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğini söyledi.
Tarih öncesinden günümüze gelene kadar hak ve özgürlüklerde değişiklikler olduğunu kaydeden Ataoğlu: “insan haklarını içeren ilk yazılı belge Hammurabi Kanunlarıdır Peygamberimizin 632 tarihli Veda Hutbesi bütün insanların eşit olduğunu anlatır ve kadın haklarını içerir devletin asli görevi insan hak ve özgürlüklerini korumaktır demokratik vatandaşlıkta ötekileştirici ve aşağılayıcı davranış yerini birbirini anlayan birbirlerinin haklarına saygı duyan sürece bırakmıştır ihtilaflı konularda şiddete başvurmadan çözüm üretmek zorundayız Toplumlar farklılıklar içerisinde kardeşçe yaşamalılar” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, Türkiye'de demokrasi ve insan haklarına ilişkin değerlerin güçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılması amacıyla müdür yardımcılarına yönelik seminer düzenlendiğini söyledi.
Milli Eğitim camiasının büyük bir kurum olduğunu belirten Sarı : “İstişarenin en yoğun yapıldığı ve yapmak zorunda olduğumuz bir kurum. Çünkü vatandaş ve öğrenciler bizim doğrudan ortağımız. Şuanda 20 milyon öğrenci, 1 milyon personelimiz var. Dolayısıyla demokrasi, iletişim anlamında en üst seviyede olmamız gereken bir kurumuz. Bu seminer, inşallah hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu. Eğitim semineri, İl ve İlçe Milli Eğitim Yöneticilerine katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.