KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Sanayiciler akademisyenlerle buluşuyor

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) doğrultusunda Kamu Üniversite Sanayi işbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2016 yılı 1. Dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Sanayiciler akademisyenlerle buluşuyor
28 NİSAN 2016 PERŞEMBE 23:04
0
1754
0
AA aa

 Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bilgi arzında bulunan Bingöl Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinin günümüzde artık zaruri hale geldiğini söyledi.

İlhan, “Bundan yola çıkarak tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde orta-yüksek ve ileri teknoloji ürünlerin üretilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. Sanayicilerimizin Üniversiteyi tanıyıp üniversitenin bilimsel çalışmalarından yararlanması, öğrencilere (genç girişimcilere) girişimciliğinin önünün açılması, akademisyenlerin bilimsel araştırmalarının sanayiye uygulanabilir hale dönüştürülmesinin sağlanması önem arz etmektedir. AR-GE destekleri haricinde diğer kurumlarımızın (KOSGEB, FKA) desteklerinin tüm iş dünyasına tanıtılarak ilimiz sanayisinin rekabet gücünün arttırılmasını sağlamak, katma değeri yüksek yenilikçi ürünler üretebilen bir profil ortaya koymak amacıyla sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını gidermek amacıyla bu kurulu oluşturduk” dedi.

Bingöl'de faaliyet gösteren sanayicilerin, iş yerlerinde üniversiteden gelen akademisyenlerle buluşacağını ifade eden İlhan, “Bu kapsamda sanayicilerin üretim sorunları, kalifiye eleman sorunları yerinde tespit edilerek üniversitenin ilgili bölümlerine yönlendiriliyor. Devlet destekleri, özellikle AR-GE ve inovasyon destekleri firmalara tanıtılarak, firmaların bu destekler kapsamında azami ölçüde faydalanmaları için çalışmalar sürdürülüyor” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Bingöl Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl MÜSİAD Başkanı Ali Akbana, Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ile kurul üyeleri katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın