KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Saldırı ve hukuksuz gözaltıları kınıyoruz

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Baro Başkanları, ortak basın açıklama yaparak, meslektaşlarına yapılan saldırıları ve gözaltıları kınadı.

Saldırı ve hukuksuz gözaltıları kınıyoruz
17 MART 2016 PERŞEMBE 21:14
0
2141
0
AA aa

 Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Hakkâri, Kars, Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Urfa ve Van baroları, Adana Barosu Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık'a yapılan polis müdahalesi ve bölgedeki yaşananlar gelişmelerin ardından yapılan gözaltıları kınadı.

Açıklamada, “Sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı yerlerdeki hak ihlallerinin tamamı adli nitelikli olaylar olmasına rağmen hem yargasal faaliyetler hem de Baroların faaliyetleri durmuştur. En son 2 Mart 2016 tarihinde Cizre'de faaliyet yürüten meslektaşımız Av. Filiz Ölmez güvenlik kuvvetlerince kimliği bilinmesine rağmen özellikle darp edilmiştir. Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık tamamen barışçıl nitelikteki yürüyüşte polisin biber gazlı müdahalesine maruz kalmıştır. Bugün ise İstanbul Barosuna kayıtlı Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi meslektaşlarımızdan 12 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı haberi ile uyandık.  Avukatlara ve Barolara yönelik son dönmede yaşanan saldırı ve operasyonların eleştiriye, itiraza ve dolayısıyla mesleğe olan tahammülsüzlüğün sonucu olduğu açıktır. Ancak bütün bu saldırı ve operasyonlara rağmen Avukatlar ve Baroların savunma hakkı ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin bilinmelidir. Biz aşağıda imzası olan Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baroları olarak, meslektaşlarımıza yapılan saldırılar ve hukuksuz operasyonları kınıyor,  bütün meslektaşlarımızla dayanışma içinde olacağımızı kamuoyuna saygı ile sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın