KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Sahte ehliyet çetesi çökertildi

İlimizde sahte ehliyet verdiği tespit edilen bir sürücü kursuna yönelik yapılan operasyonla gözaltına alınan 12 kişiden 5'i tutuklandı.

Sahte ehliyet çetesi çökertildi
12 OCAK 2009 PAZARTESİ 10:39
0
4528
0
AA aa
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ayrı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda sahte evrak düzenleyerek 647 kişiye ehliyet veren çete çökertilirken, gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilen 12 kişiden 5'i tutuklandı.
Edinilen bilgiye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ilimizde faaliyet gösteren bir sürücü kursunun sahte evrak düzenleyerek ehliyet verdiği bilgisine ulaştı. Yaklaşık 3 ay önce başlatılan çalışmalar sonucu yapılan teknik takip ile Bingöl, Eskişehir, Ankara, Burdur, Manise illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda sürücü kursu sahibi Abdullah Topraktan ile birlikte 4'ü polis toplam 12 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan şahıslar çıkarıldıkları nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan şahıslardan 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, sürücü kursu sahibi Abdullah Topraktan ile birlikte Mehmet Sait Topraktan, Nihat İşcan, Ercan Alan ve polis olduğu belirtilen Sanayi Demirelli 'örgüt kurmak', 'sahte evrak düzenlemek', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüt üyeliği', ve 'kamu görevlilerinin resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
  Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından sürdürülen gizli operasyonda 647 kişiye sahte evrak düzenleyerek ehliyet verildiği ve yaklaşık 3 milyon lira haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Örgüt ile bağlantısı olduğu belirtilen 14 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Olayın ortaya çıkışı
 Edinilen bilgiye göre uzun süredir sahte evrak düzenleyerek ehliyet veren çetenin faaliyeti, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne giden bir vatandaşın ehliyetinin sorgulanması sonucu ortaya çıktı. Sorgulamada ehliyetin sahte olduğu tespit edilerek operasyon için düğmeye basıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda ehliyetin alındığı sürücü kursunun dosyalarına ulaşılıp geriye dönük çalışma başlatıldı. Savcılık izniyle çok gizli yürütülen operasyonda yapılan teknik takip sonucu çete ile bağlantısı olanlar tespit edilerek yakalandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın