KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Sahte araç muayenesine dikkat

TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları yetkilileri, araç kullanıcılarının sahte muayenelere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, 10 binlerce kişinin sahte muayene mağduru olduğunu bildirdi.

Sahte araç muayenesine dikkat
29 MART 2010 PAZARTESİ 08:46
0
1513
0
AA aa

TÜVTURK'ten yapılan açıklamada, Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından son günlerde ele geçirilen sahte muayene raporları nedeniyle, araç kullanıcılarının, sahte muayene işlemi yapan kişi veya organizasyonlara dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Son 6 aylık süre zarfında artan sahtecilik olayları nedeniyle yurt çapında Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından 40 ilde gerçekleştirilen 15 operasyon sırasında 100'ün üzerinde kişinin göz altına alındığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, sahte muayene mağduru kişi sayısının 10 binlerle ifade edildiği kaydedildi.

TÜVTURK açıklamasında, aracını muayeneye kendisi götürmek yerine bu amaçla hizmet veren kişi veya kuruluşlardan hizmet alan araç sahiplerinin, muayene sonuçlarını mutlaka sorgulamaları gerektiği ifade edildi.

Araç sahiplerinin araç muayenesinin TÜVTURK tarafından yapılıp yapılmadığını www.tuvturk.com.tr adresindeki internet sitesinden veya 0212 444 80 08 numaralı TÜVTURK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecekleri vurgulandı.

Muayene raporlarının elektronik ortamda gerçek ve eş zamanlı olarak, TÜVTURK Genel Müdürlüğü ile T.C. Ulaştırma Bakanlığı'na aktarıldığı belirtilen açıklamada, sahte mühür, etiket ve muayene raporlarının elektronik kaydı söz konusu olmadığından çok basit bir sorgulama ile muayenenin sahte olduğunun anında tespit edilebildiği belirtildi.

Araç muayenelerini TÜVTURK istasyonları dışında usulsüz yollarla yaptırmaya çalışan kişilerin, muayeneleri yapılmadığı için ödeyecekleri cezanın yanı sıra, sahteciliğe karıştıkları için de ciddi bir kovuşturmaya maruz kalacakları kaydedildi.

AKŞAM

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın