Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı SES Bingöl temsilciliği, sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan SES Bingöl Temsilcisi Ömer Baraç, Türkiye'nin sosyal haklarının gasp edilmesiyle emekçilerin yaşamını doğrudan etkileyen bir dönemden geçtiğini söyledi.
Baraç: “Türkiye'de gelir adaletsizliği, emeğin güvencesizleştirilmesi, ücretlerin düşürülmesi ve sosyal hakların gasp edilmesiyle emekçilerin yaşamını doğrudan etkileyen bir dönemden geçmekteyiz. Bugüne kadar iktidara gelen sermayeye gözü dönmüş tüm iktidarların işbirliğiyle kamuların adım, adım ticaretleştirilmesi süreci çalışanların güvencesizleştirilmesiyle paralel olarak hayata geçirilmiştir. 11 yıllık AKP hükümeti, kamu alanındaki yıkıcı manifestonun gün geçtikçe arttığı tarihi bir dönem noktası olmuştur. Tüm çalışanlar gibi kamu emekçileri sendikal hak ve özgürlükleri her geçen gün bunalmaktadır. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere en temel haklar büyük ölçüde ticaretleştirilmiş birçok kamu özelleştirilme yoluyla sermayeye peşkeş çekilmiştir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından mizahi bir üslupla sergilenen tiyatro oyunuyla, doktorundan, hemşiresine, hizmetlisinden sağlık memuruna kadar tüm sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sağlıkta şiddete dikkat çekilmek istendi.