KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Eylül 2024 Çarşamba
°C

Sağlıkçılar mesaiye mi zorlanıyor? Yanıtını çalışanlar verdi!

HEP-SEN'in 'Bingöl Devlet Hastanesi'nde radyoloji personellerinde tiroit nodülü tespit edildi, çalışanlar fazla mesaiye zorlanıyor, mobbing uygulanıyor' iddiaları üzerine konuyu muhataplarına sorduk. Nodül var mı? Mobbing uygulanıyor mu? Mesaiye zorla mı kalıyorlar? İşte çalışanların verdiği o yanıtlar…

Sağlıkçılar mesaiye mi zorlanıyor? Yanıtını çalışanlar verdi!
13 EYLÜL 2024 CUMA 14:55
6
1664
4
AA aa

HEP-SEN sendikasının günlerdir sosyal medyada dile getirdiği, Bingöl Devlet Hastanesi'nde radyoloji birimlerinde fazla mesai yaptırılan çalışanların birçoğunda tiroit nodülü tespit edildiği, çalışanlara mobbing uygulandığı ve fazla mesaiye zorlandıkları iddiaları üzerine Bingöl Devlet Hastanesi personelleriyle görüşüldü.

HEP-SEN'in iddiası neydi?

Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bingöl Devlet Hastanesi'nde fazla mesai yaptırılması yasak olan radyoloji birimlerinde, çalışma arkadaşlarımıza fazla mesai yaptırılmış; ne yazık ki arkadaşlarımızın birçoğunda tiroit nodülü tespit edilmiştir. İşveren pozisyonundaki idarenin, çalışan sağlığını hiçe sayarak yaptığı ihlaller bardağı taşırmıştır. Hep-Sen Bingöl Şubemizin tavsiyesi ile konu Genel Merkez'imizce tüm boyutları ile ele alınmıştır. Genel merkezimiz tüm unsurları ile çalışan sağlığı için, çalışanlara uygulanan baskılar için eylem kararı almıştır. Bingöl'de görev yapan tüm sağlık emekçilerini meydanlara davet ediyoruz.”

TİROİT NODÜLÜ TESPİT EDİLDİ Mİ?

Bingöl Devlet Hastanesi Anjiyografi Ünitesi'nde görevli personeller yaşananları tek tek anlatırken, sorulara da yanıt verdiler. İşte o beyanlar…

“Radyasyon yayan skopi cihazının bulunduğu Anjiyografi Ünitesi'nde 5 teknisyen, 9 hemşire görev yapıyor. Bunların 7'sinde daha önceki taramalarda da tiroit nodülü tespit edilmiştir. 2 hemşireden biyopsi alındı, 1 hemşire de riskli nodül dolayısıyla ameliyat oldu. Tiroit nodülünün tiroit kanserine çevirme durumu söz konusudur: Ancak bu herkeste olan bir durum değil. Olsa bile, yayılan bir kanser türü değil. Yıl içerisinde iki defa kontroller yapılıyor. Olası durumda erken müdahaleyle nodüller alınarak kanserin önüne geçilebiliyor. İddialar üzerine 3 ayrı cihazla yapılan ortam ölçümlerinde radyasyon kaçağına rastlanmadı. Tüm çalışanlar düzenli olarak koruyucu kıyafet ve ekipmanlarını kullanmış, kullanmaya da devam etmektedir.”

FAZLA MESAİYE ZORLANIYORLAR MI?

“Yönetmelikte radyasyonlu birimlerde çalışan personellerin haftalık çalışma saati 35 saati geçemez. Anjiyo ünitesindeki radyoloji teknisyenleri fazla mesai yapmak istemese de, personel yetersizliğinden dolayı her bir görevli, son altı ayda aylık ortalama 30 saat civarında ek mesai yapmıştır.

İlimiz Personel Dağılım Cetveli'ne (PDC) göre radyoloji teknisyeni doluluk oranı yüzde 90'ın üzerindedir. Bingöl merkez nüfusuna göre 55 civarında radyoloji teknisyeni bulunuyor. Bu teknisyenlerin, radyasyondan kaynaklı yıllık şua izinleri 30 gündür. 30 gün de normal izinleri var. Haliyle, her ay ortalama 5 personel izinli oluyor. Bu da fazla mesaiye neden oluyor.

Mevcut radyoloji personel sayısına göre ek mesaisiz hizmet verilmeye kalkılırsa, halkın büyük çoğunluğu çevre illere gitmek zorunda kalacak, bazı birimleri kapatma zorunluluğu doğacak. Örneğin, anjiyo bölümünün kapatılması, birçok hastanın erken müdahale yetersizliği nedeniyle çevre il yollarında hayatını kaybetmesi demektir.

Anjiyo ünitesi birimindeki hemşirelere talep ve rızaları doğrultusunda ek mesai yazılmıştır. Özellikle idareye baskı kurulup personel talep edilmemiştir ek mesai nedeniyle. Bu hususta idarenin kusuru, hemşirelerin 35 saatin üzerinde çalıştırılmaması gerekirken çalıştırılmış olması. Burada da talep ve rıza, hemşirelerin kendilerine aittir. İdare de personel yetersizliğinden dolayı göz yummuştur. Bu hususta personellere bir mobbing uygulandığına şahit olmadık”

EK MESAİYE KALMA NEDENLERİ NELER?

“Bütün personeller, mali koşullarının iyileştirilmemesi nedeniyle ek mesaiye gönüllü olarak katılmakta. İdarenin zorla ek mesai yaptırma durumu yok. Personel Dağılım Cetveli'ne (PDC) göre personel yeterli görülse de, maalesef birim sayısına göre yetersiz kalmak ve bundan dolayı da halkın mağdur edilmemesi de göz önünde bulundurularak ek mesai yapılmaktadır. Personel durumuna göre çalıştırılması halinde, mesai saatlerinin haricinde acil anjiyo vakalarının çevre illere sevki, MR, Tomografi gibi hizmetlerin mesai sonrası yapılamaması demektir.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111565)
15 Eylül 2024 Pazar 11:46
devlet hastahanesinde değişim lazım tüm kadro görevden alınmalı beceriksizler başhemşirenin gidin havasına bakın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111564)
15 Eylül 2024 Pazar 11:44
Devlet hastahanesi tüm yönetim görevden alınmalı Bingöl il sağlık müdürlüğü yapacak kapasitede değil başhekim millet vekilleri nerede kendisi orada, ceket neredeyse tutacak hastahane başhekimliği yapacak pozisyonda değil görevden alınması lazım müdür dağdan bol bol resim çeker artık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111531)
13 Eylül 2024 Cuma 23:06
Hastane yönetiminin bazı personelleri kayırdığını bilmeyen kalmamıştır. Olmayan servislere eleman görevlendiriliyor. İhtiyaç duyulan servislerde elemanlar mecbur kaldıklarından fazla mesaiye kalmak zorunda kalıyorlar
Referanslı elemanlar nöbete alınmıyor sağa sola görevlendiriliyorlar.
Herkes herşeyin farkında boşuna yönetimi temize çıkarmaya çalışmayın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111527)
13 Eylül 2024 Cuma 19:40
Taht kavgaları kim kimin ayağını kaydırırsa. Bir de Boşhekim Tatlı diye biri var tam facia, kaos ama koltuk sevdalısı, yalaka sağlık müdürü olmak için her taklayı atıyor hastane diye birşey kalmamış tımarhane olmuş utanmadan müdür olacakmış
17.09.2024
15:20
Küçük Narin`in ölüm nedeni belli oldu
Küçük Narin'in ölüm nedeni belli oldu
Adli Tıp'ın otopsi sonucunda Narin Güran boğularak öldürüldü. Boğulma sırasında Narin'in ağzından çıkan sıvı amca Salim Güran'ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştı.
17.09.2024
14:00
Bingöl`deki bıçaklı saldırının faili için adli tıp raporu çıktı
Bingöl'deki bıçaklı saldırının faili için adli tıp raporu çıktı
Bingöl'de bıçakladığı 9 kişiden 4'ünü öldüren madde bağımlısı katil zanlısı için adli tıp kurumundan rapor çıktı. İşte gelişmeler…
17.09.2024
13:24
Miss Turkey 2024 birincisi Bilgen Bingöl için kararını açıkladı
Miss Turkey 2024 birincisi Bilgen Bingöl için kararını açıkladı
Güzellik kraliçesi seçildikten sonra doktor olarak atandığı Bingöl'deki görev yerine gidip gitmeyeceği çok konuşulmuştu. İdil Bilgen kararını açıkladı.
17.09.2024
12:26
İkinci el araç alışverişi çok daha güvenli hale gelecek
İkinci el araç alışverişi çok daha güvenli hale gelecek
Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışların 27 Eylül tarihi itibari ile zorunlu hale getirilecek 'Güvenli Ödeme Sistemi' ile yeni bir döneme geçileceğini duyurdu. Peki, sistem nasıl işleyecek?
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın