KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Sabuncubeli tüneli için tarih verildi

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İzmir-Manisa arasındaki rampaları ortadan kaldıracak Sabuncubeli Tüneli için çalışmaların gelecek yıl başlatılacağını açıkladı.

Sabuncubeli tüneli için tarih verildi
16 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 22:07
0
1485
0
AA aa

Vali Güvenç, 2010 yılında trafik yönünden büyük ölçüde rahatlayacak işadamlarının desteğinin alınmasıyla çalışmaların hız kazandığını söyledi.

Vali Güvenç, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun ile çevre yolunda incelemelerde bulundu.

Manisa trafiğini rahatlatacak çalışmalarda en kısa zamanda hedefe ulaşmayı amaçladıklarını kaydeden Erol Altun, 'Projenin hızlanmasında Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi büyük destek sağladı. Bu destek sayesinde çevre yolu çalışmaları hız kazanacak. Manisa, İzmir'e daha yüksek standartlı bir yolla bağlanacak. Ayrıca Sabuncubeli mevkiinde açılacak bin 200 metrelik tünelle daha yüksek standartlı bir yolla İzmir'e ulaşım sağlanacak.' dedi.

Çevre yolundaki kamulaştırmadan kaynaklanan problemleri büyük bir çoğunluğunun aşıldığını açıklayan Altun, Vali Celalettin Güvenç'in çok ciddi katkılar sağladığını ifade etti.

İzmir-İstanbul yol güzergâhının çalışmalara hazır olduğunu yoğun çalışmayla Gediz Köprüsüne bağlamayı düşündüklerini anlatan Erol Altun, 'Çevre yolu planladığımız gibi 2010 yılında bittiğinde İzmir'den gelecek araçlar Manisa'da şehir içine uğramadan bölünmüş Turgutlu yolu ile Ankara yoluna çıkacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Salihli'den Alaşehir istikametine 22 kilometrelik kesimde bölünmüş yol çalışmaları başladı. Manisa çevre yolunda çalışmalar bittiği zaman Manisa şehir içi trafiği rahatlamış olacak. Ayrıca, Manisa ana arterler noktasında hem bölünmüş hem de yüksek standartta yollara ulaşmış olacak.' diye konuştu.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise bütün yolların ihale ve projelerinin yapıldığını, kaynakların sağlandığını belirterek, son olarak eksiklikleri görüp 2010 yılı için gerekenleri yapacaklarını söyledi.

Manisa OSB'nin altından geçerek Menemen uzantılı olarak bağlanacak 6 kilometrelik çevre yolunun yapımına OSB yönetiminin 10 milyon liraya yakın bir destek vereceğini belirten Güvenç, 'OSB yönetiminin yolun yapımı konusunda maddi destek vereceğini Ulaştırma Bakanlığı'na anlattım. Bakanlık da Manisa-İzmir karayolu üzerine yapılacak olan Sabuncubeli tünelini 2010 yılı yatırım programının önüne alarak OSB'nin bu jestine karşılık verdi. Yapılan bu işbirliğinden son derece mutluyum. Çevre yolu trafiğini kent dışına çıkardığımızda Mimar Sinan Bulvarı da rahatlayacak, kaza oranı asgariye inecek.' şeklinde konuştu.

Vali Güvenç, OSB yönetimine teşekkür ederek şehrin problemleriyle yakından ilgilendikleri, sosyal sorumluluk çerçevesinde hareket ettikleri kaydetti. Bugün yılda 6 milyar dolar ihracatı, asgari 25 bin çalışanı ile dünya ile rekabet eden Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin her daim yanındayız.' ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
18.05.2026
19:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'
İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın