KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2025 Salı
°C

Sabah namazı buluşmalarına yoğun ilgi

Bingöl İl Müftülüğü ve İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen ‘Sabah namazı buluşmaları’ etkinliğine halk yoğun ilgi gösteriyor.

Sabah namazı buluşmalarına yoğun ilgi
01 ŞUBAT 2016 PAZARTESİ 01:25
0
2079
0
AA aa

Bingöl İl Müftülüğü ve İslami STK'ların başlattıkları “Sabah Namazında buluşuyoruz” etkinliği devam ediyor. Sabah namazı vaktinde merkez Ulu Camii'nde düzenlenen etkinliğe Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi.

Namaz sonrası konuşan il müftüsü Mecit Can, sabah namazının önem ve kıymetini anlattı. Can, “Doğrusu yeni bir hamleyle ve yeni bir çıkışla Bingöl'deki Sivil Toplum Kuruluşlarındaki kardeşlerimizle birlikte hızlandırdık. Bugün görüldüğü gibi Ulu Camii'de elhamdülillah Sabah namazında hep hayal ettiğimiz ve özlem duyduğumuz bir tabloyla sabah namazını hep birlikte kıldık. Bingöl'e yakışan da buydu. Biz de Bingöl'e yakışanı yaptık ve inşallah bundan böyle daha etkin bir şekilde programımızı sürdüreceğiz. Bir il müftüsü olarak bu benim görevim ve yapmak zorundayız. Cemaatimizin ve Müslüman kardeşlerimizin katılımı bizi çok çok memnun etmiştir. Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim bizi bu camide sabah namazında buluşturduğu gibi inşallah mahşer günü Hz Peygamber(a.s)'in Havzu Kevseri başından ve Liva hamd bayrağı altında bizleri bir araya getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cenabı Allah Bingöllümüzün ve memleketimizin huzurunu muhafaza etsin. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Müftü Can'ın konuşmasının ardından Ulu Camii İmam Hatibi Mücahit Çelik hoca, dünya Müslümanların birlik ve beraberliği için dualar yaptı.

“EĞER CUMA NAMAZINA GİDER GİBİ SABAH NAMAZINA GİDİLİRSE TOPLUM HUZURLU OLUR”

İl müftülüğü ile STK'ların gayretleriyle başlatılan Sabah namazı buluşmalarının önemli bir adım olduğunu ifade eden Eğitim Bir- Sen Bingöl Şube başkanı Yunus Kava, “Bugün Ulu camimizde Pazar sabahı seher vaktinde genç kardeşlerimizle birlikte bir araya gelip namaza durmak, Rabbimize karşı görevimizi yerine getirmek bizleri çok mutlu etti. Bu vesileyle sabahın feyzi ve bereketinden istifade ettik. İnşallah bundan böyle camilerimiz dolup taşacak. Cenab-ı Hak, Bingöl ve tüm Türkiye'de sabah namazı ve diğer hayırlı işlere katılımı çoğaltsın inşallah. M. Akif Ersoy'un şu sözünü söylemek istiyorum, Akif'e, bu millet ne zaman düzelecek, dediklerinde; ‘Cuma namazına katılan cemaat eğer sabah namazına da gider katılırsa o zaman düzelir' Diye cevap veriyor” diye konuştu.

Sabah namazına katılan İHH Bingöl Derneği Başkanı Muhittin Gilli ise, “Sabah namazında gençlerle beraber bir araya gelip namaz kılmak bizleri sevindiriyor. Sabah namazı buluşmaları özlediğimiz bir tabloydu. Sabah namazında sadece bir camide değil bütün camilerde bir Cuma namazına gider gibi gitmemiz lazım ve böyle olursa birçok sıkıntı duyduğumuz konular ortadan kalkar ve huzur ortamı oluşur. Hedefimiz inşallah gençlerimizle birlikte her daim sabah namazında bir araya gelip kıyamda durmaktır. Bu etkinliğimizi haftanın her Pazar sabahında devam ettireceğiz. Bunu STK'lar ve müftülüğümüzle beraber yapacağız dolayısıyla dönem bir ve beraber olma dönemidir. Gençlerimize sahip çıkma adına bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Program, daha sonra katılımcılar için dört yol parkında yapılan çorba ikramıyla son buldu. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2025
17:53
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Planlamalar gelecek öngörüsünden yoksun!'
Bingöl'deki bazı yatırımların gecikmesinin ciddi mağduriyet oluşturduğunu belirten Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş; 'Kamu yatırımlarıyla ilgili müjdeler çok ama somut bir gelişme yok. Ayrıca kamu yatırımlarında gelecek öngörüsü yok. Tüm yatırımları şehrin içine sıkıştırılıyor. Artık nefes aldırmak gerekmiyor mu?' eleştirisinde bulundu.
25.02.2025
12:47
Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), Ramazan ayında ihtiyaç sahibi, fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarının dağıtımına başladı.
25.02.2025
12:15
THY`den Bingöl`e seferlerine Ramazan ayarı
THY'den Bingöl'e seferlerine Ramazan ayarı
Haftanın 7 günü Bingöl'e sefer yapan Türk Hava Yolları, Ramazan ayı nedeniyle sefer sayısını 5'e indirdi.
25.02.2025
11:53
Bingöl`de iki haftada 72 firari yakalandı
Bingöl'de iki haftada 72 firari yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçlerince 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda 170 bin kişi sorgulanırken 72 firari ise yakalandı.
25.02.2025
11:52
Bingöl`de hastalanan yaşlı adam ambulans helikopterle Erzurum`a sevk edildi
Bingöl'de hastalanan yaşlı adam ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi
Bingöl'de rahatsızlanan KOAH hastası yaşlı adam, ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi.
25.02.2025
11:44
Karlıova buz tuttu, iş yerleri kepenk kapattı
Karlıova buz tuttu, iş yerleri kepenk kapattı
Hava sıcaklığının eksi 20 dereceleri gördüğü Bingöl'ün Karlıova ilçesi adeta buz tuttu. Dondurucu soğuklar nedeniyle bazı esnaf kepenk kapattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın