KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2025 Salı
°C

Rojova'ya yardım çağrısı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkalığı, Rojova’da yaşanan savaşta Kürtlere yardım çağrısında bulundu.

Rojova`ya yardım çağrısı
27 AĞUSTOS 2013 SALI 05:40
0
1806
0
AA aa

Bir grup BDP'li, parti binasından yürüyerek Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı BDP İl Başkanı Halis Yurtsever okudu.

Rojova'da yaşanan olaylara dikkat çeken BDP İl Başkanı Yurtsever: “Bilindiği gibi Rojava'da (Suriye Kürdistan'ı) 19 Temmuz 2012'de toplumsal bir devrim gerçekleşti. Halkların 21. yüzyıl devrim stratejisinin tecelli ettiği bu devrime tüm sömürgeci güçler ve onları uşaklığını-tetikçiliğini yapan çetelerle, Kürt halkının haklı davasını, devrimin birinci yıl dönümüne yakın, ortak bir konsept içinde saldırıya geçti. Daha önceden Baas eliyle kontrol edilmeye çalışılan Rojava'da ki Kürtler ve diğer devrimci güçler, değişik isimler altındaki özellikle TC tarafında bilfiil desteklenen çeteler tarafından katliama uğratılmaya başlandı. Ortadoğu'da hesapları olan tüm sömürgeci güçlerin (ABD, Avrupa, İran, Irak, TC, Katar, Suudi Arabistan) elbirliği ile geliştirdiği bu saldırılar, aslında kendi iradeleşmesini, devlet dışı özyönetimini ve demokratik uluslaşmasını yaratan tüm Kürt halkına karşı yapılmaktadır” dedi.

‘Biz, Kuzey Kürdistan'lı Kürt, demokrat, yurtsever ve devrimci güçler olarak yıllardır Kürt halkının haklı davası için binlerce evladını veren Rojava'ya sahip çıkmayı, destek olmayı; ulusal, insani, vicdani görevimiz olarak görüyoruz' diyen Yurtsever: “Rojava'daki katliamı durdurmak ve oradaki halkımıza güç vermek için gerekli her desteği sağlayacağız. Bunun için başlattığımız insani yardım kampanyasına herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Son olarak, herkesin bilmesini isteriz ki, Kürt halkının, kendi Önderi Sayın Abdullah Öcalan'la birlikte dört parçada özgürce ve barış içinde yaşadığı zamana kadar dört parça Kürdistan'daki her mücadelenin içinde yer alacağız. O günlere ulaşmak için tüm varlığımızla direnişi, mücadeleyi yükselteceğiz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2025
02:53
AB`de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros`larda….
AB'de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros'larda….
Zincir market devi Migros'un Bingöl Valiliği ile sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için el ele verdiği Bingöl balı için ilk resmi dolum süreci gerçekleştirildi. Bingöl'ün eşsiz doğasında üretilen ve Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alarak uluslararası düzeyde koruma altına giren Bingöl balı, Türkiye'nin dört bir yanında satılmaya başlanacak.
18.03.2025
02:52
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Memur anne ve babalar, çocukları ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecek. Kanunda yer alan bu hakkın uygulanabilmesi için hükümet 'Aile Yılı' kapsamında yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Taslağa son halini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verecek.
18.03.2025
02:51
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorları mercek altına alan Gelir İdaresi Başkanlığı, 15 milyar TL'lik kazancın gizlendiğini ortaya çıkardı. Yapılan denetimlerde gizlenen paralar, sekreter veya eski eşlerin hesaplarında yakalandı. Maliye'ye yakalanan doktorların çoğu uzlaşmayı tercih etti.
18.03.2025
02:48
Bingöl İHH`dan Ramazan yardımları
Bingöl İHH'dan Ramazan yardımları
'Ramazan Kardeşliğe Çağrı' sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık bin aileye gıda kartı dağıtımı yapacak.
18.03.2025
02:47
Bingöl`de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sıkıntısı yaşayan bir mahalle, duruma tepki gösterip yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı.
18.03.2025
02:46
Van`daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Van'daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Dernek yönetimi ve üyelerinin yanı sıra iş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın