KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mart 2025 Cumartesi
°C

Revizyon ve ilave imar planı kabul edilmedi

Belediye Meclisi Mart Ayı toplantısında gündeme alınan İlave İmar Planı ve Revizyon İmar Planı’nın kabul edilmediği bildirildi.

Revizyon ve ilave imar planı kabul edilmedi
03 MART 2014 PAZARTESİ 23:46
0
2319
0
AA aa

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Bingöl şehir merkezinin tümünü kapsayacak ve ilave olarak yeni yerleşim alanlarının açılmasını sağlayacak çalışma olan İmar Revizyon Planı ve İlave İmar Planı İhalesi Belediye Meclisi Mart Ayı toplantısında AK Partili ve BDP'li Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi. Yapılan çalışma ile kent genelinde yollar genişletilerek (10 metreye çıkartılarak) kat artımları sağlanılacaktı. Özellikle Yeşilyurt, Mirzan, Kaleönü, Bahçelievler, Yenişehir, Yeni Mahalle ve Kültür Mahallelerinde kat artışı yapılmak suretiyle mahallelere yeni bir yerleşim planı kazandıracaktı. Bu planlama kapsamında Elazığ-Bingöl-Muş karayolu tamamen ticari alana dönüştürülüp Bingöl iş istihdamına katkı sağlanacaktı. Yeni yeni yerleşimlerin başladığı Kültür Mahallesi'nde planlama kapsamında Bağdüzü ve Oğuzhan Caddeleri ticari alana dönüştürülüp, Kültür Mahallesi'nde yeni bir ticari aks oluşturması hedefleniyordu. Planlama kapsamında yeni oluşturulan plan notlarıyla bitişik nizam yapılarda yeni uygulamalar ve yapı yapılamayacak kadar küçük parsellerin birleştirilerek yapı yapılma koşulları bu plan notlarıyla sağlanacaktı. Ayrıca Üniversite kavşağından itibaren Aydınlık ve Şehit Mustafa Gündoğdu Caddeleri ticari alana dönüştürülecekti. Teknik anlamda plan ve zemindeki çakışmazlıklar( vatandaş mağduriyetleri) bu planlama ile giderilmeye çalışıldı. Belediyemize 1000'e yakın vatandaşların planlama ile ilgili sıkıntısı ve talepleri vardı. Bu talepler tek tek değerlendirilerek yüzde 97 oranında vatandaş mağduriyeti giderilecekti. Ancak Mart Ayı Meclis toplantısında gündemde yayınlanmasına rağmen komisyona bile havale edilmesi gerek görülmeden Ak Partili ve BDP'li Meclis Üyeleri tarafından oy çokluğu ile reddedildi. Kamuoyunu bilgilendirir, saygılar sunarım” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın