KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mart 2025 Cuma
°C

Proje ofisi kuruldu

Bingöl Belediyesi bünyesinde proje ofisi kuruldu. Faaliyetlere başlayan proje ekibi, kentin ihtiyacına konu alanlarda proje üreterek, yerli ve yabancı fonların belediyeye aktarılması amacıyla çalışmalar yürütecek.

Proje ofisi kuruldu
10 KASIM 2014 PAZARTESİ 00:25
0
2446
1
AA aa

 Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin seçim döneminde projeleri arasında yer alan ‘Belediye Proje Ekibi' faaliyetlerine başladı.

Proje ekibi; İlin kentsel alanlarının geliştirilmesi ve planlara uygun altyapı, kültür, turizm, sosyal kalkınma, istihdam, sosyal sorumluluk ve belediyenin kapsayıcı tüm hizmetlerinin planlı olarak sağlanması, bu planların kentsel işleyişi kolaylaştırıcı çalışma ve desteklere erişim hizmetlerinden yararlandırılmasına konu projeli yaklaşımların oluşturulmasını sağlanacak.

EĞİTİMLER BAŞLADI

Kurulan ekibin proje yapma ve uygulama eğitimlerini sağlamak üzere guruba katılan TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan, bu ekibin belediyenin kurumsal yapısı bünyesinde işlevsel bir birim olarak konumlanması ile önemli çalışmalar ve proje uygulamalarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Bingöl TEMA temsilcisi ve Proje uzmanı Cuma Karaarslan, kendi insan kaynakları ile yerel sorunların aşılmasına katkı sunmak üzere harekete geçen Bingöl Belediyesi bünyesinde çalışmalara başlayan belediye teknik personellerinden müteşekkil ekibin; belediye bünyesinde eğitim ve projelendirme faaliyetlerini başlatarak, Bingöl ilinde ihtiyaca konu alanlarda proje üreteceğini ifade etti.

EĞİTİMLER 2 AY SÜRECEK

Proje eğitimi ve destek mekanizmaları konusunda bilgi veren Karaarslan: “Öncelikli hedefimiz Belediyemiz teknik personelleri ve proje ekibine katılan arkadaşlarımızın teknik bilgi ve donanımlarını arttırmak, bu amaçla 2 ay sürecek eğitim faaliyetleri sonucu ilin ihtiyaçlarına uygun projeler üretmek üzere çalışmalar yapmaktır. Bu konuda 20 kişilik bir proje ekibi ile başta Çapakçur Vadisi Rehabilitasyon Projesi olmak üzere, Ulusal ve uluslararası dış kaynaklı fonlardan yararlanmak üzere çalışmalarımız devam edecektir. Kısa vadeli hedeflerimizde ekibimize katılan arkadaşların, istihdam, kentsel altyapı, eğitim, sosyal, kültürel proje alanlarında guruplaşarak proje üretmelerini sağlamak ve hazırlanan projelere fon ve kaynak sağlamak üzere kapasitelerini geliştirmeyi sağlayacağız. Bu çalışmalar ile 1. yıl hedefimiz her gurubun en az iki proje hazırlayıp uygulaması olacaktır” dedi.

UYGUN PROJELERLE YEREL KALKINMA SAĞLANACAK

Karaarslan: “Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'nin motive eden yaklaşımı ile başlanan proje ekibi, çevresel, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda tüm argümanları ve eğitimi eşleştirerek bu alanların sorunları ve çözüm önerileri üzerine projeler geliştirmesi hedeflenmiştir. Kentsel veri oluşturmak ve finans kaynaklarının etkin verimli kullanılmasını sağlamak üzere SODES, Kalkınma Ajansı, ÇSGB, Çevre Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, AB, Elçilik ve diğer tüm desteklerin taranarak uygun projeler ile yerel kalkınma ve faaliyet bütünlüğü sağlanacaktır” diye konuştu.

Proje kültürü, proje hazırlama, yerel proje ihtiyaçları ve fon kaynakları konusunda sağlanan eğitim ile Belediye bünyesinde imar, fen işleri, kültür ve diğer birimlerden teknik personellerin katılımı ile başlanan eğitimler ile ilk uygulama alanı Çapakçur vadisi olacağını belirten Karaarslan, şunları söyledi: “Proje birimleri ve alt ölçek planları kapsamında kadrolar oluşturuldu. Bu alanda eğitim ve fiziki mekan desteği ile belediyemiz kurumsal bir proje birimi ile yoluna devam edecektir. Yapılan çalışmalar ve sonuçlar dönemsel olarak belediyemiz meclis üyelerine ve Bingöl kamuoyu ile paylaşılarak işbirliği ve ortak akıl sayesinde başarılı ve yerelde sahiplenilmesi mümkün çalışmalar ile yolumuza devam edeceğiz. Çalışmalarının her aşamasını kamuoyu ile paylaşarak ortak bir sahiplenme kültürü anlayışı ile yerel alandan katkı ve görüşlere açık olarak planlayacak ekibimiz, kentin her alanında ihtiyaçların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin yanı sıra bunlara ait fiziki uygulama projeleri geliştirerek, fon kaynakları ve yatırımcıların dikkatine sunulacak projeler üretilecektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
OSMAN GÜLER (@Misafir_18025)
10 Kasım 2014 Pazartesi 17:52
Umarım bir kentin ihtiyacının önemsendiği sonuçlar çıkar,Yücel beyi kutluyorum her kesi dahil etmesi güzel,Ben cuma beyi sevmem ama beceri ve bilgisine kesin itimat ediyorum yeterli donanımlı biri,bu ekibe dahil olması yönetişim örneğidir,var olun arkadaşlar en kısa zmanda proje örneği ve uygulama görmek istiyoruz
06.03.2025
06:28
Şok araştırma: Güneş ısısı depremi tetikliyor
Şok araştırma: Güneş ısısı depremi tetikliyor
Bilim insanları, güneşten gelen ısının atmosferik sıcaklık değişimlerini tetikleyerek sismik hareketliliğe yol açabildiğini tespit etti.
06.03.2025
06:26
Alban:
Alban: 'Kâğıt üzerinde kalan düzenlemeleri kabul etmiyoruz'
1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, Türkiye'nin ve özelde Bingöl'ün deprem riskine dikkat çekip uyardı: 'Çoğunluğu kâğıt üzerinde kalan strateji ve belge düzenlemelerini kabul etmiyoruz! Unutulmamalıdır ki, deprem değil, ihmal, tedbirsizlik ve denetimsizlik can alır!'
06.03.2025
06:24
Bingöl`de ‘Deprem ve İnsan` Paneli
Bingöl'de 'Deprem ve İnsan' Paneli
Deprem Bilimi, mühendislik, psikoloji ve mimari perspektifinden ele alınıp önemli örneklemeler sunuldu.
06.03.2025
06:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonuna 2 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonuna 2 gözaltı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan araçtan metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
06.03.2025
06:22
Koçin, mezun olduğu lisede gençlerle buluştu
Koçin, mezun olduğu lisede gençlerle buluştu
Yaşamına dair kesitler paylaşıp tecrübe aktarımında bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, gençlere tavsiyelerini de iletti; 'Başarılı ve mutlu bir hayat için kişinin kendini tanıması, yaratılış gayesini bilmesi ve hedeflerini belirlemesi gerekir.'
06.03.2025
06:21
Meteorolojiden Bingöl için `çığ` uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için 'çığ' uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Adıyaman ve Tunceli için çığ uyarısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın