KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Parklar çocukların ilgi odağı

Bingöl Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Umutsa Maksat Umudumuz Çocuklarımız Olsun’ projesi kapsamında yaptığı çocuk parkları, çocuklardan büyük bir ilgi görerek, ilgi odağı haline geldi.

Parklar çocukların ilgi odağı
16 EKİM 2011 PAZAR 21:43
0
1435
0
AA aa

‘Umutsa Maksat Umudumuz Çocuklarımız Olsun' projesi kapsamında Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Filistin Parkı, oyun grubu ve fitness aletlerinin yerleştirilmesinin ardından yeniden hizmete sunuldu.

Bingöl Belediyesi şehir genelinde bulunan parklarda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bingöl Belediyesi'nin yürüttüğü ‘Umutsa Maksat Umudumuz Çocuklarımız Olsun' SODES projesi kapsamında Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Filistin Parkı'na 5'li oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirildi.

Oyun grupları ve fitness aletlerinin kurulduğu parklarda çocuklar oyun oynamaya başladı. Parklara çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşların kullanabileceği oturaklar da bulunuyor.
Bingöl Belediyesi tarafından SODES projesi kapsamında Filistin parkında yapılan 5'li oyun grubu ve fitness aletlerinden oluşan oyun grupları çocukların ilgi odağı haline geldi. Okul sonrası boş vakitlerini parkta geçiren çocuklar, kötü ve zararlı alışkanlıklardan da uzak duruyor.

Parklara çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşların kullanabileceği oturaklar da bulunuyor.

Oyun gruplarının 400 metre kare üzerine yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Bu Projemiz ‘Umutsa Maksat Umudumuz Çocuklarımız Olsun' adıyla başlattığımız bir SODES projesi. 5 tane büyük parkımızda 5'li oyun grubu ve fitnes aletlerinden oluşan oyun grupları bitirildi. Geçen yıl SODES'e bir proje sunmuştuk. Projemizde kabul edilmişti ve 350 bin TL'lik maliyeti var. Şuanda hayata geçirilmiş oldu. Bu projenin fonksiyonu çok önemliydi. İhtiyaç olan bir alanı doldurmuş oldu. Kültür, Üçgen, Filistin, Hulusibey ve Zafer Çağlayan parklarında 5'li oyun grubu ve fitness gruplarını yerleştirmiş olduk. 6. Fitness grubumuzu da Öğretmen Evi'nin yanındaki yürüyüş yoluna yerleştireceğiz. Oyun grupları ve fitness gruplarının altları da kauçuk tabanlı. Ailelerinde yararlanacağı çok fonksiyonel bir alan oluşturmuş olduk” diye konuştu.

Parktaki çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek Taksi Müdürü Hasan Akbana, mahalleye böyle bir imkan sunduğu için Belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür ederek, “ Çocuklarımız artık sokaklarda, mahalle aralarında oynamıyor. Bu bizim için çok sevindirici bir durum. Şehrimize ilk kez böylesine modern bir park yapıldı ve bizler bu kadarını beklemiyorduk. Veliler çocuklarına parkı daha güzel kullanmaları konusunda uyarılarda bulunursa güzel olur. En azından parkımızı da korumuş oluruz” dedi.

Kendisinin de parkta fitness guruplarından istifade ettiğini belirten Yenişehir Mahallesi sakinlerinden Selahattin Çankuru, çalışmaların güzel olduğunu ifade ederek, “Gece saatleri ve sabah namazından önce parka gelip spor yapıyorum. Şehirde bazı parkları gezdim. Hepside çok güzeldi. Belediye Başkanı Serdar Atalay'a parklara verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Parkta keyifli saatler geçirdiğini vurgulayan Ahmet Göker, artık sokaktan kurtulduklarını söyleyerek, “Arkadaşlarımızla artık sokaklarda gezmiyoruz. Artık kötü arkadaşlar edinmiyoruz. Ailelerimiz bizi aradıklarında rahatlıkla parkta bulabiliyorlar. Bize böylesine güzel bir park yaptığı için Belediye Başkanımız Serdar Atalay'a teşekkür ediyoruz” dedi.

100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinden ve mahalle sakinlerinden Kübra Ayrı, parktan çok memnun olduğunu belirterek, “Bu parkın açılacağını bilmiyordum. Evimizde yakın buraya. İyi ki bu park açılmış. Çok mutluyum. Arkadaşlarımızla birlikte parkta oynuyoruz. Bu parkı bize kazandırdığı için Belediye Başkanımız Serdar Atalay'a teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun. Diğer mahallelere de böyle güzel parkların yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın