KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Para politikası kurulu'ndan beklenen faiz kararı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2010 yılının ilk toplantısını yarın yapacak. Para Politikası Kurulunun yarın yapacağı toplantıda faiz beklentisi şöyle:

Para politikası kurulu`ndan beklenen faiz kararı
13 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 13:30
0
1427
0
AA aa

Para Politikası Kurulunun yarın yapacağı toplantısına ilişkin piyasadaki ağırlıklı beklenti, faiz oranlarında bir değişime gidilmeyeceği yönünde.

Para Politikası Kurulu toplantısına, Kurul Başkanı ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan yardımcıları Erdem Başçı, Burhan Göklemez, Mehmet Yörükoğlu, İbrahim Turhan ile kurul üyesi Turalay Kenç ve Abdullah Yavaş'ın katılması bekleniyor.

Kurul, toplantıları iki aşamalı olarak düzenlenecek. İlk aşama, saat 10.00;da başlayacak, Merkez Bankası yetkilileri ve uzmanları ile Hazine Müsteşarlığı yetkililerinin katıldığı geniş katılımlı bir toplantı olacak. Bu aşamada, Merkez Bankası;nın ilgili birimleri genel ekonomik gelişmeler ve enflasyon görünümüne ilişkin saptamalarını Kurul üyelerine sunacak.

Hazine Müsteşarlığı yetkilileri de borç yönetimi ve maliye politikasındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini Kurul;a aktaracak.

İkinci aşama ise Kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek ve enflasyon görünümüne ilişkin son değerlendirmeler yapıldıktan sonra karara ilişkin oylamaya geçilecek. Para politikası kararı ve kısa gerekçesi aynı gün saat 19.00;da bir basın duyurusuyla açıklanacak.

Para Politikası Kurulu toplantı özeti ise toplantıyı takip eden 8 iş günü içinde yayımlanacak. Bu arada, piyasadaki ağırlıklı beklenti, faiz oranlarında bir değişiklik olmayacağı yönünde.

FAİZ KARARLARI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu , 2009 yılında yaptığı toplantılarda gecelik borçlanma ve borç verme faiz oranlarını toplam 8,50 puan düşürmüştü. Kurul 17 Aralık 2009'da yaptığı son toplantısında, faiz oranlarında bir değişikliğe gitmemişti.

Merkez Bankası halen gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 6,50, borç verme faiz oranını ise yüzde 9 olarak uyguluyor.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın