KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Özyönetim operasyonu: 16 gözaltı

PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin engellenmesine yönelik Bingöl merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak icra edilen operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alındı.

Özyönetim operasyonu: 16 gözaltı
27 NİSAN 2016 ÇARŞAMBA 02:41
0
2684
0
AA aa

 Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin engellenmesine yönelik Bingöl merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Açıklamada,  Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK terör örgütünün üst yapılanması KCK/TY ve KJA ile gençlik yapılanması YDG-H/DEM-GENÇ içerisinde Bingöl'de faaliyet gösteren, vatandaşın huzur ve güveni bozmaya çalışan şahısların faaliyetlerinin önlenmesi, suç ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik olarak Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında PKK terör örgütü üst yönetimi KCK/TY organizesinde Bingöl'de faaliyet yürüten Eğitim-Sen ve Kürdi-Der bürolarında özerklik, özyönetim ve terör örgütünün kuruluş ve tarihi içerikli eğitimler düzenlendiği, eğitimlere Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin, memurların ve üniversite öğrencilerinin katıldığı ifade edilen açıklamada, “İlimizde faaliyet gösteren BÜÖ-Der, Kürdi-Der ve Rençber Aziz Kültür Merkezi Derneği bürolarının da örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı, özellikle üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu gençlik yapılanmasında faaliyet gösteren şahısların, terör örgütüne müzahir yayın yapan siteler tarafından yapılan eylem çağrıları üzerine basın açıklaması ve yürüyüş yapmak suretiyle protesto eylemleri organize ettiklerinin tespit edilmesi üzerine Bingöl,  Diyarbakır,  Ağrı,  Tekirdağ ve Bitlis'te eş zamanlı operasyonlarda aralarında 4 öğretmen, 2 memur, 6 öğrencinin de bulunduğu 16 şahıs gözaltına alınmıştır” denildi.

Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, “Yapılan ev ve dernek/sendika aramalarında çok sayıda örgütsel içerikli doküman, kitap/dergi, cep telefonu, laptop, flash bellek, hafıza kartı ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şahıslar yapılan adli işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilecektir. Kamu düzeninin sağlanması, vatandaşımızın huzur, güvenini sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve tavizsiz devam edecektir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın