KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2025 Pazartesi
°C

Okullar eğitme hazır mı?

Pazartesi başlayacak olan 2014-2014 eğitim öğretim yılı öncesi açıklamada bulunan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, okulların fiziki olarak eğitme hazır olup olmadığını sordu ve temizlik konusuna dikkat çekti.

Okullar eğitme hazır mı?
13 EYLÜL 2014 CUMARTESİ 07:33
0
1022
0
AA aa

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 417 eğitim kurumunda 62 bin öğrenci ve 2 bin 847 öğretmenin pazartesi itibariyle ders başı yapacağı Bingöl'de okulların fiziki durumunu ve temizlik konusuna dikkat çekti.

Kendilerine iletilen sıkıntıların başında okulların fiziki sorunları geldiğine dikkat çeken sendika, yazılı açıklamasında şu huşuları paylaştı; “2014-2015 eğitim öğretim hizmetleri Pazartesi günü başlıyor. Tarafımızca öğretmen ve velilerin de temel rahatsızlıklarından birisi okulların temizlik vb fiziki durumlarının hala tamamlanmamış olmasıdır. Geçen eğitim-öğretim yıllarında İş-Kur, Özel şirketler ve memurlar aracılığıyla temizlik işlemleri yürütülmekteydi. Ancak haziran ayında görevlerine son verilen İş –Kur ve Özel şirketlerde çalışanların Haziran ayında işten ayrılmaları ve bunların dönem başında tekrardan alınması gerekirken halen bununla ilgili bir çalışma yapılmış değildir. Bu nedenle bina temizliği vb durumlarda sıkıntılar meydana gelmiştir. Birçok okulda 1-2 kişiyle kocaman okullarda bu hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Bu da sağlıklı bir şekilde bu hizmetin yürümesine engel teşkil etmektedir. Bunu başlıca sebebi Milli Eğitim Müdürlüğünün planlama ve denetlemedeki yetersizliğidir. Asıl görevi eğitim ve öğretim ortamını sağlıklı ve hazır hale getirmesi gerekirken birilerine mevki makam aracı haline gelmiş olmasıdır. Tarafımızca bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini ve bunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Ayrıca bu tür sıkıntılar taşeronlaşmayı kendi içinde meşrulaşmasını politika haline getiren, diğer işlemlerde de yaşanan sıkıntıların temel sebebi sistemin halka ve eğitime bakış açısını ortaya koymaktadır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2025
06:23
Bingöl Orman İşletme`ye 26 personel alınacak
Bingöl Orman İşletme'ye 26 personel alınacak
Orman Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 150 sözleşmeli orman mühendisi, 3 bin 477 sözleşmeli destek personeli ve 4 bin 500 geçici işçi alımı yapacak. Bu kapsamda Bingöl'de 26 personel alınacak. Başvurular bugün başlıyor. Aranan şartlar şöyle;
10.03.2025
06:21
Feyzi Berdibek`e destek yağdı!
Feyzi Berdibek'e destek yağdı!
Önü arkası kesilen videodaki 'Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Meclisi değil, milletlerden oluşan bir meclistir' sözleri üzerine eleştirilerin odağına konulmak istenen AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'e destek mesajları yağdı. Birlik ve kardeşlik mesajlarına tahammül edilmediği yönünde paylaşım yapan çok sayıda kişi, Berdibek'in milli duruşuna da dikkat çektiler ve Türkiye'nin barışa olan ihtiyacına vurgu yaptılar.
10.03.2025
06:15
12 Bingölspor Kızıltepe 47 Spor`u 4 golle geçti!
12 Bingölspor Kızıltepe 47 Spor'u 4 golle geçti!
Geçen haftaki Şırnak yenilgisini telafi etmek için yoğun bir hazırlık süreci geçiren 12Bingölspor, bu hafta konuk ettiği Kızıltepe 47 Spor'u 4 golle geride bırakarak haftayı 3 puanla kapattı. Yeşil beyazlı ekip, ikinci sıradaki Şırnak ile puanı eşitlese de averaj farkıyla yine 3. sırada kaldı.
09.03.2025
06:14
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Bingöl Valiliği, PKK/KCK suçundan yaklaşık 2 yıldır firari olarak aranan ve hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsın yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini bildirdi. Şahsın 80 yaşında oluşuna dikkat çeken Milletvekili Hülakü ise tepki gösterdi; 'Ne vicdani ne de insani açıdan kabul edilemez!'
09.03.2025
06:13
Bingöl Belediyesi`nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne özel program
Bingöl Belediyesi'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel program
Başkan Arıkan; 'Kadın annedir, annelik yönüyle gelecek ve yeni nesillere yön verendir. O yüzden kadınlara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir.'
09.03.2025
06:11
Sahne Zazaca Konuşuyor
Sahne Zazaca Konuşuyor
Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Emre Bulşu'nun girişimi ve Bingöl Valiliği'nin desteğiyle Zazaca Tiyatro Sahnesi hayata geçiriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın