KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Okul önleri açık meyhaneye döndü

Bingöl merkez Adaklı - Kiğı - Sancak grup yolunun açık hava meyhaneye döndüğünü belirten Kurudereli vatandaşlar yetkililerin duruma el koymasını istiyor

Okul önleri açık meyhaneye döndü
02 MART 2012 CUMA 10:37
0
2938
0
AA aa

Alkollü içki tüketenlerin uğrak mekânı haline gelen yeni Adaklı - Kiğı - Sancak grup yolu çevresine sağlı sollu her gün onlarca araç park edip alkollü içki ve esrar tüketiliyor. Kurudere Köylülerinin şehir merkezine gitmek için kullandığı bu yoldan geçen ailelerin korku ve telaş içinde bu yolu kat ettikleri gözlenirken bir diğer tehlike 200 metre aşağıda baş gösteriyor. Bugüne kadar yetkililerin müdahale etmediği veya müdahale etme gereği hissetmediği bu yolun alt başlangıç noktasında Cumhuriyet Yatılı Kız Bölge Okulu yer alıyor. Bu da her gün çocukların gözleri önünde alkollü içki tüketildiğini apaçık, korkunç çıplaklığıyla ortaya seriyor.

Kar yağışı nedeniyle yolun tamamımın açık olmadığını belirten köylüler, Cumhuriyet Kız YİBO gibi yol kenarında olan Kurudere Tugay İ.Ö.O karşısına kadar araçların sıralandığını bu iki okulda da eğitim gören çocukların hergün bu kötü manzarayla karşılaştıklarını vurguladılar.

Günümüzde TV'lerde dahi reklamı, apaçık gösterilmesi ve içilmesi yasaklanan Alkollü içkilerin tüketiminin yüzlerce kız çocuğunun eğitim gördüğü yatılı bölge okulunun 100-200 metre ilerisinde yapılması tehlikeyi gözler önüne seriyor.

“Çoğu zaman bu yolda uygunsuz davranışlara şahit olduk”

Her gün bu yolu kullanmak zorunda olduklarını belirten Kurudere köylüleri, “Bu yolu kullanırken içki içen kişilerden birinin ve bir kaçının alkol ölçüsünü kaçırıp zarar vereceklerinden endişeleniyoruz. Defalarca sözlü uyarmamıza rağmen vazgeçmiyorlar. Çoğu zaman bu yolda uygunsuz davranışlara şahit olduk. Terbiyenin de bir sınırı var” dediler.

Her an saldırıya uğrama endişesi taşıdıklarını belirten köylüler, yetkililerden acil çözüm beklediklerini belirtiler.

İçki tüketiminin halkın gözü önünde cereyan etmesi çocuklar üzerinde olumsuz yönde etki yaparken bayanların üzerinde korku ve telaşa neden oluyor. Yetkililerin duruma bir an önce çözüm bulması vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın