KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’de de coşkuyla kutlandı.

Öğretmenler günü kutlandı
25 KASIM 2011 CUMA 02:14
0
1724
1
AA aa

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ilan ettiği ve her yıl tekrarı yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü yurt genelinde olduğu gibi Bingöl'de de törenlerle kutlandı.

Bingöl Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılması ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile start alan Öğretmenler Günü programı; Kültür Merkezi'nde devam etti.

Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen törenlere Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Vali Yardımcısı Alper Çığ, Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, mesleğe giren öğretmenler adına ve kıdemli öğretmenler adına konuşma yapıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, “Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, Atatürk'ün 100. Doğum yıldönümü olan 1981 yılında, 24 Kasımın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. 30. yılını kutlamakta olduğumuz bu mutlu günün, ilim ve irfan ordumuzun değerli mensupları olan siz öğretmenlerimize kutlu olmasını diliyorum. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte insanlığı yüce gayesine ulaştıran bir vasıta olarak görülmektedir öğretmenlik mesleği. Öğretmenin görevi gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en şereflisi, en seçkini en donanımlısı ve en bilinçli olanı; ama aynı zamanda en acımasız en anlaşılmaz davranışların da sahibi. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hemcinslerinin haklarının korunmasında birinci derecede etkilidir.  Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. 2010 yılında emekliye ayrılan öğretmenler ile personele hizmet şeref belgesi verilen programda öğretmenler günü nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında ‘Öğretmen' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca programda öğretmenler ‘Öğretmenlik Andı'nı okudular.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu orotoryum müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri ile devam eden program öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ÖZGÜR EĞİTİM-SEN (@Misafir_7240)
25 Kasım 2011 Cuma 18:03
CUNTACILAR 1981 YILINDA ATATÜRK'ÜN 100. DOĞUM YILI MÜNASEBETİYLE 24 KASIM GÜNÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLAN ETMİŞLERDİR.
YAZIDA GEÇEN ATATÜRK İLAN ETTİ İBARESİ YANLIŞTIR.
TÜM DÜNYADA 5 EKİM ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLARAK KUTLANILMAKTADIR. BİZDE DE ÖYLE OLMALI.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın