KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

'ÖĞRETMENE ŞİDDETİ KINIYORUZ!'

Eğitim Bir Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Genç İlçesi Ticaret Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Şahin Bor’un öğrenci velisi tarafından bıçakla yaralanmasını kınadı.

`ÖĞRETMENE ŞİDDETİ KINIYORUZ!`
27 ARALIK 2013 CUMA 06:46
0
4192
0
AA aa

Genç İlçesi Ticaret Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Şahin Bor'un öğrenci velisi tarafından bıçakla yaralanması nedeniyle Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesi'nden açıklama geldi.

Konuyla ilgili Şube Başkanı Yunus Kava: “Çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır” dedi.

Genç Ticaret Meslek Lisesi müdür yardımcısı Şahin Bor'un makamında bir veli tarafından bıçaklanmasını esefle kınadıklarını dile getirerek: “Üzülüyoruz, çünkü çocuklarımızı eğiten, her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, onların daha iyi bir eğitim almaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, onları hayata hazırlayan bir eğitimcinin saldırıya uğramasını toplumsal çöküntünün bir unsuru olarak görüyoruz. Eğitimcilerin veli tarafından saldırıya uğraması bizleri derinden yaralamıştır. “Eğitimciye saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Aslında içinde şiddet olan bir gelecek hazırlıyorlar. Genç nesillere yanlış çözüm yolları bırakıyorlar. Aslında öğretmene saldıranlar kendilerine saldırıyorlar. Bilmiyorlar ki öğretmeni vuran şiddet bir gün failini de vuracaktır. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda sevgiye, barışa, anlayışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. “Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle şiddetin son bulması için çalışacağız. Arkadaşlarımızın yanında olacağız. Bu ülkede şiddetsiz de problemlerin çözülebileceğini anlatacağız. “Üzülerek ifade edelim ki şiddet artık lokal bir sorun olmaktan çıkmış, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Aklını yönetemeyenler, duygularını yönetemeyenler, kendini yönetemeyenler şiddete başvuruyor. Şiddete gerekli tepki verilmediğinde, şiddet masum ve doğal bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Evde, okulda, hastanede, işyerinde, her yerde çözüm şiddette aranıyor. Buna dur demek lazım. Doğru çözümleri bulmak lazım. Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için toplum olarak duyarlı davranmalıyız. Bu konuda toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düşmektedir. “Biz bütün velilerimize sesleniyoruz. Çocuklarınız sizin ayak izlerinizi takip ediyorlar. Sizin yaptıklarınız, sizin davranışlarınız onlara rehberlik ediyor. Şiddeti yol olarak seçecek bütün yetişkinler bu şiddetin bir gün kendilerine döneceğini bilmelidirler” dedi.

‘Eğitim yuvalarımız öğretmen, öğrenci, veli ve personeliyle bir bütündür' diyen Kava: “Sorunlar bu bütünlük içerisinde sağlıklı bir iletişimle çözülmelidir. “Biz, eğitimciye uzanan eller kırılsın demiyoruz, diyemiyoruz. Biz, bütün toplumdan o ellerin ıslah edilmesi için gerekenlerin yapılmasını istiyor ve bekliyoruz. “Eğitim öğretim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Milli Eğitim Bakanlığını, yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir. Bu önlemlerin önemli bir kısmı da eğitim yoluyla alınacaktır. Bu manada değerler eğitimine ağırlık verilmeli, şiddeti önleyici gerekli programlar uygulanmalı ve öğretmene saygı yeniden tesis edilmelidir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın