KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Öğrenciler çanakkale gezisinden döndü

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi Okuma Salonu'nda okuyan 100 öğrenci ve 10 öğretmeni Çanakkale gezisinden döndü.

Öğrenciler çanakkale gezisinden döndü
05 MAYIS 2010 ÇARŞAMBA 08:45
0
1615
0
AA aa
4 gün boyunca tarihimizin altın sayfalarından biri olan Çanakkale'yi gezen öğrenciler, “Çanakkale Geçilmez” sözünün hayat bulduğu topraklarda yazılan kahramanlık destanını yerinde öğrenme imkanı buldular.
Çanakkale gezilerine katılan 100 öğrenci Başkan Atalay'a ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Belediye toplantı Salonunda Çanakkale gezisine katılan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Atalay, “Bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığını, uğruna ne bedeller ödendiğini yerinde gördünüz. Bu duygu çok güzel bir duygu.  Ülkemizin büyük, geniş ve güzel bir ülke olduğunu gördünüz. Okulda öğrendiklerinizi tarihiyle, coğrafyasıyla birlikte yaşadınız. Değişik mekanları, değişik yerleri gördünüz. Bunları gezide kısmen yaşamış oldunuz. Bizlerin de birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerek” şeklinde konuştu.
Rehber eşliğinde yapılan Çanakkale gezisine katılan öğrencilerden Emrah Okka, bu vatan toprakları ve bağımsızlığımızın kolay kazanılmadığına dikkat çekerek, “Aziz şehitlerimizi minnetle hatırlamak, şehitlerimize bir vefa borcudur. Atalarımızdaki vatan sevdasını ancak buraları gördükten sonra tam anlamıyla idrak edebildik. İnşallah destanların yazıldığı bu yerleri gören gençlerimiz de atalarının emanetine daha bilinçli sahip çıkacaktır. Çanakkale şehitleri bu vatan için bizim için savaştılar. Geri dönüş olmayacağını biliyorlardı.. Ama yine savaştılar ve kendilerini bizim için feda ettiler. Biz de bu vatanı en güzel şekilde koruyacağımıza söz veriyoruz. Belediye Başkanımız Serdar Atalay'a bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi.
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi Okuma Salonu'nda okuyan Büşra Yıldız adlı öğrenci ise, herkesin Çanakkale'yi gezmesi ve buradaki manevi havayı yaşaması gerektiğini, gençlerimizin tarihimizden kopuk yetişmemesinin geleceğimiz açısından önemli olduğunu dile getirdi.  
Okuma Salonu öğrencilerinden Fatma Çiçek, gezi ve tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisinde, manevi atmosferi yakaladıklarını ve oraya gitmenin bambaşka olduğuna dikkat çekti. Ülke topraklarının kazanılması adına yapılan fedakarlığın en güzel örneğinin Çanakkale'de sergilendiğini vurgulayan Çiçek, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının,  kahramanlıkların yazıldığı bu yerleri gezerek, oradaki manevi havayı yaşaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Öğrencilerden Ahmet Cebba ise tarihi yerinde görmekten çok mutlu olduğunu belirterek, "Vatan için canlarını feda eden atalarımızı unutmamız mümkün değil. Kitaplarda okuduğumuz ve Anadolu'nun her köşesinden buraya koşa koşa gelerek şahadet şerbetini içmiş bu kahramanlık abidelerini yerinde görmek bizim için çok önemli, onları minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. 
Okuma Salonu Müdürü ve Matematik Öğretmeni Murat Öztürk, “Öğrencilerimiz, kitaplardan okuduğu veya televizyondan seyrettiği yerleri görmenin mutluluğunu yaşadı. Rehberlerin anlattıkları, geziye katılan öğrencilerimizi çok etkiledi. Öğrencilerimiz, canlarını hiç çekinmeden feda eden şehitlerimizin hikâyelerini dinledikten sonra vatan sevgisinin anlamını daha iyi kavradı. Derslerde anlatılanları orada yaşayan öğrencilerimiz, gördüklerini ailelerine ve arkadaşlarına da anlatacak” diye konuştu.
Geziye katılan öğrenciler, hayatlarında büyük iz bırakacak bu geziyi unutmayacaklarını belirterek, belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür ettiler.
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın