KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

'Öğrenciler Bize Emanettir'

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, kız yurdundaki güvenlik zafiyeti iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

`Öğrenciler Bize Emanettir`
08 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 17:01
11
3443
5
AA aa

İl Başkanı M.Fatih Tiryaki; “Geçen hafta Pir Ali Bey Kız öğrenci Yurdumuzda yaşanan intihar olayının acısını hala içimizde yaşıyorken, konu hakkında çeşitli söylentiler var iken, biz konunun yetkililer tarafından açığa kavuşturulmasını beklediğimizden bir açıklama yapmamışken, akşam saatlerinde ne olduğu belirsiz bir erkeğin kızlar yurduna girmiş olması açıklama yapmayı zaruri hale getirmiştir” dedi.

Tiryaki; ‘'Bir erkeğin, kızlar yurduna girmiş olduğunu ve öğrencilerimizin bundan rahatsızlık duymak suretiyle önceki gece yaptıkları protesto olayını da anlamak üzere yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte yurda gittik. Müdüre hanımın yurtta olmayışı ve yurtta bulunan çalışanların da, olayın yansıtıldığı şekilde olmadığını, yurdun içine kimsenin girmediğini, sadece bahçeye kadar down sendromlu bir erkeğin girdiğini ve konuyla ilgili daha fazla açıklama yapamayacaklarını söylemesi üzerine; yurda giren ve yurttan çıkan yaklaşık 100 öğrencimizle konuyu konuşma fırsatı bulduk.

Açıklama yapamayacaklarını söyleyen yurt çalışanlarının aksine Öğrencilerimiz; bir erkeğin yurdun 3.katına kadar çıkmış olduğunu ve bunun ilk kez değil daha önce de benzeri şekilde yurdun bahçesine girilmiş olunduğunu tarafımıza ilettiler. Yurdun etrafında yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığına, yurdun bahçe duvarından atlamak suretiyle herhangi birinin yurdun bahçesine girebileceğine, olayın yaşandığı güne kadar da yurdun güvenlik kameralarının çalışmadığına değinen öğrencilerimiz, yurdun içerisinde yaşadıkları sıkıntıları da tarafımıza tek tek ilettiler.''

Tiryaki; ''Bu bağlamda Saadet Partisi İl başkanlığı olarak herkesin şunu çok iyi bilmesini isteriz:

1-İlimize farklı şehirlerden okumaya gelen öğrencilerimiz bize emanettirler, o emanetlere el uzatacak olan her kim olursa ve her kim öğrencilerimizin güvenliğinden sorumlu olduğu halde sorumluluklarını yerine getirmiyorsa, en ağır şekilde karşılarında olacağımızı bilsinler.

2-İlimize gelen kardeşlerimizin barındıkları yurtta, güvenlik kameralarının günlerdir çalışmıyor olması nasıl bir mantıktır? Biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz, bu konunun yetkililer tarafından açıklanmasını istiyoruz.

3-Yurdun çevresinin Emniyet güçlerimiz ve güvenlik görevlilerimiz tarafından sürekli denetlenmesini, ve yurt öğrencisi olmayan kimsenin yurda yaklaştırılmamasını talep ediyoruz.

4-Öğrenci kardeşlerimizin ve ailelerinin de şunu çok iyi bilmesini isteriz. Bingöl halkımız; öğrencilerimizin ve ailelerinin yaşadıkları bu durumun oluşturduğu üzüntüyü kendileriyle paylaşmaktadırlar. Ve kardeşlerimizin huzurunu bozan bu durum, halkımızın da huzurunu kaçırmıştır. Benzer bir durumun bir daha yaşanmayacağı hususunda; İlimizin yetkilerinin ve halkının elinden gelenin fazlasını yapacağına dair inancımız tamdır.

5-Saadet Partisi Bingöl İl Teşkilatı olarak; Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdumuzun gerek içerisinde, gerek dışarısında yaşanan sıkıntıları yetkililerle paylaşmak üzere not ettiğimizi ve en kısa sürede bu sıkıntıları konunun muhataplarıyla paylaşmak suretiyle çözüme kavuşturacağımızı da halkımızın bilmesini isteriz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87683)
09 Aralık 2021 Perşembe 18:23
Zeki Müren de bizi gorecekmi Başkan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87673)
09 Aralık 2021 Perşembe 15:22
he he bir sen eksiktin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87691)
09 Aralık 2021 Perşembe 23:43
@Misafir Kullanıcı haklısınız. ilin her meselesiyle böylesine ilgilenen bir başkan eksikti bu şehirde. artık var ve yakında daha da var olacak...takipte kalın...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87654)
09 Aralık 2021 Perşembe 08:14
Başkan öğrencilerin 100'ü demi yalan söylüyor. Sen sorunun çözümü için oraya gitmemişsin. Verdiğin pozdan belli oluyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87692)
09 Aralık 2021 Perşembe 23:49
@Misafir Kullanıcı Allah için önce başkanın ne dediğini anlayın sonra yorum yapın.Başkan diyor ki 100 öğrenci de yalan söyleyecek değil ya ...bu arada gayet şık ve vücut dili ben bu konuya hakimim diyor.siz kravatın hafif sola kaymış olmasını mı beğenmediniz:)
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın