KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Öğrenci ve veliler için ''alo 147'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), profesyonel halkla ilişkiler hizmeti vermek için Alo 147 İletişim Merkezini devreye sokmak için hazırlıklarına devam ediyor.

Öğrenci ve veliler için ``alo 147`
05 ŞUBAT 2012 PAZAR 18:37
0
1893
0
AA aa

Öğrenci, veli ve öğretmenlerin de arayabileceği merkez sayesinde, eğitimle ilgili her türlü talep, görüş, öneri tek bir telefonla iletilecek, bakanlık politikalarına ilişkin bilgi aktarılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, vatandaşlardan gelecek her türlü talep, şikayet, görüş, öneri, ihbar ve soruları etkin hızlı bir çözüme kavuşturulması için ve daha profesyonel halkla ilişkiler hizmeti vermek için Alo 147 İletişim Merkezini hizmete açacak.

Çağrı merkezi ile sorulara daha hızlı cevap verilmesi, başvuruların bakanlıktan da izlenebilmesi ve bürokrasinin azaltılması amaçlanıyor. Bakanlığın 1 Mart 2012 tarihinde hizmete sokmayı planladığı merkezde, gelen her türlü çağrı cevaplandırılıp sonuçlandırılacak. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler ''Alo 147'' sayesinde tek bir telefon numarası ile Milli Eğitim Bakanlığına ulaşabilecek. Böylece daha önce sorularını mektup yazarak, mail atarak veya bizzat bakanlığa gelerek ileten vatandaşlar bir telefonla sorularına yanıt alacak.

-Merkez Erciş'te kurulacak-

Bakanlık, çağrı merkezinde 100 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor. Merkezde, ağırlıklı olarak engelli vatandaşlar istihdam edilecek. 1 Mart'ta açılması planlanan merkezde görev alacak personele, diksiyon, iletişim, MEB'in çalışmalarına ilişkin eğitim verilecek. Bakanlık çağrı merkezini Van'ın Erciş ilçesinde kuracak. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında da ''İletişim Merkezi Destek Bürosu'' oluşturulacak.

Merkez teşkilatındaki birimlerin, görev alanlarıyla ilgili yönetmelik, genelge, açıklama, sayısal veriler, sınav sonuçları, proje, mevzuat değişiklikleri ve benzeri duyuruları çağrı merkezine iletilecek. İletişim merkezine ihbar ve şikayette bulunanlar, isimlerinin gizli kalmasını istemeleri halinde, ihbar ve şikayetlerinin soyut ve genel nitelikte olmamasına dikkat edecek.

Öte yandan çağrı merkezlerinin gelen talepleri hızlı ve doğru bir şekilde cevaplandırma ve sonuçlandırma süreleri ve performansları da izlenecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın