KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Şubat 2025 Pazar
°C

Öğrencelere çevre bilinci aşılandı

Bingöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevre bilincini arttırmak amacıyla ‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi kapsamında 5 bin öğrenceye çevre bilinci aşılandı.

Öğrencelere çevre bilinci aşılandı
06 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 00:29
0
2034
0
AA aa

Bingöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ortak girişimleri ile okullarda çevre eğitimlerinin verilmesini kapsayan ‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor' projesi kapsamında, öğrencilere yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor' projesi kapsamında öğrencilere; çevre, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitim verildi. Proje kapsamında bilinçli çevre alışkanlıklarının aşılanması için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında Doğa Tiyatro Gurubu'nun sergilediği uçan şemsiye adlı tiyatro oyunu, öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Yapılan etkinlikler ile ilgili bilgiler veren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Bugünün dünyasında çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar ilerlememizde, güçlenmemizde büyük önem taşıyor. ‘Daha Temiz Bir Bingöl' sloganı ile çevreye olan duyarlılığın arttırılması için başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ortak girişimleri ile okullarda çevre eğitimlerinin verilmesini kapsayan ‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor' projesi ile bir takım etkinlikler düzenledik.

Çalışmalar kapsamında Bingöl merkez Ekinyolu İlköğretim Okulu ve Yeşilyurt İlköğretim Okulu, Sarıçiçek İlköğretim Okulu, Çavuşlar Yeni Yerleşim Ortaokulu, Solhan İlçesi Dilektepe İlkokulu, Karlıova 11 Mart İlkokulu ile Adaklı Yatılı Bölge Okulu'nda öğrencilerimize ‘Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor' projesi kapsamında eğitimler verilmiştir. Ayrıca Adaklı İlçemizde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikler kapsamında stand kuruldu. Vatandaşlara stantta çevre bilincini ilerletmek amacı ile broşür, çöp poşeti, çikolata ve balon dağıttık. Etkinliklerde; gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak, çocuklarımızın öncelikle yaşadıkları yakın çevresinde nihai olarak da ülke genelinde çevre bilincini arttırmak, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitimler verildi” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.02.2025
19:29
AK Parti`de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti'de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) listeleri de belli oldu. Yeni kadroda Bingöllü iki isim yer aldı.
23.02.2025
18:50
Buzda düştü! Ankara`ya sevk edildi
Buzda düştü! Ankara'ya sevk edildi
Bingöl'de buzlu zeminde dengesini kaybedip düşerek yaralanan vatandaş, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.
23.02.2025
18:26
Bingöl`de kaza! 4 yaralı
Bingöl'de kaza! 4 yaralı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
23.02.2025
18:02
Bingöl`de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları tamamlandı. Derece yapan ekipler grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
23.02.2025
17:25
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli yakalandı.
22.02.2025
18:19
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz`dan Bingöl UMKE ziyareti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Bingöl UMKE ziyareti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin afetlere hazırlık konusunda önemli bir ilerleme kaydettiğini vurguladı. Bingöl UMKE Lojistik Merkezi'ndeki çalışmalardan etkilendiğini belirten Yılmaz, hazırlıkların aralıksız devam etmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın