KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Odtü'den mezun oldu çiftçiliği seçti

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Adnan Yaramış, birçok yerli ve yabancı şirkette iş bulma olanağı varken

Odtü`den mezun oldu çiftçiliği seçti
06 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 16:00
0
1685
0
AA aa

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Adnan Yaramış, birçok yerli ve yabancı şirkette iş bulma olanağı varken memleketine dönerek başladığı çiftçilikte, örnek bir işletme kurdu.

Antalya'nın Demre ilçesine 8 kilometre mesafede, denizden 400 metre yükseklikteki Gürses köyünde, 4 dekar kayalık ve taşlık arazisi bulunan Adnan Yaramış, tarlasının bitişiğindeki 11 dekar araziyi de kiralayarak, çiftçilik yapmaya karar verdi.

Ziraat Bankasından aldığı işletme kredisiyle, önce taşlık, kayalık araziyi temizletip, düzenleyen Yaramış, arazinin tamamını yekpare serayla kapattı.

Köydeki sulama suyu sıkıntısı nedeniyle seranın içerisine 5 bin ton su kapasiteli bir havuz açan Adnan Yaramış, kışın seranın üzerine yağan ve saçaklardan akan suyu havuzda biriktirerek, su sorununu da çözmüş.

Yaramış, sorularını yanıtlarken, seranın bir bölümüne kurduğu havuzda biriken suyun hem sulamada kullanıldığını hem de rakım nedeniyle yeterince rutubet bulunmayan bölgede, yazın suyun buharlaşmasıyla rutubet elde ettiğini anlatan Yaramış, serayı kurarken, ODTÜ'de öğrendiklerini birebir uyguladığını, bu nedenle işletme eğitiminin boşa gitmediğini söyledi. Yaramış, serasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

''Seranın içindeki havuzdan çok yönlü faydalanıyorum. Havuzun üzerini sera ile kapatmamın da nedeni var. Bu bölgede rakım yüksek.

Yazın erken dikimlerde bitkiler için önemli ihtiyaç olan nem sorununu havuz sayesinde çözmüş oldum. Ayrıca, havuz sera altında kaldığından sulama suyu ısısını bir kaç derece daha yükseltmiş oluyorum.

Havuzdan çıkan nemi tüm seraya dağıtacak bir sistem kuruyorum. Çok ucuz ve doğal bir yöntemle su ve nem ihtiyacını karşılamak mümkün oldu.''

Serada artık pek çok üreticinin ilgilenmediği, geçmişte bu bölgede üretilen iri tarla domatesini ürettiğini anlatan Adnan Yaramış, seraya dışarıdan getirdiği toprağın genç ve verimli olması nedeniyle çok kaliteli üretim yapabildiğini kaydetti.

Serada yetişen domateslerin iri, etli, dolgun ve içinin çekirdekli olduğuna değinen Yaramış, ''Piyasada sera domatesi 1 TL'ye satılırken, benim domatesim 1,4 TL'den alıcı buluyor. Seradaki döllenmeyi bambus arıları aracılığıyla sağlıyorum'' dedi.

Serasının bir bölümünü de biber ve salatalık üretimi için ayırdığını ifade eden Yaramış, Demre yöresinde serada yılda tek dönem üretim yapılırken kendisinin yılda iki kez ürün aldığını anlattı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın