KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

O öldürdü, memleket izledi!

Madde kullanıp Bingöl'de 2 kişiyi öldüren 7 kişiyi de yaralayan zanlı, çarşıyı dolaştı, önüne geleni bıçakladı. Saldırılar çevredekilerce izlenirken, polisin zanlıyı yakalanması ise neredeyse 1 saati aştı! Üstelik zanlının babası, 8 ay önce mahkemeye dilekçe vererek 'Oğlumun Elâzığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırılmasını arz ve talep ediyorum' demesine rağmen…! İşte şehrin yöneticilerinden yanıtı istenen sorular;

O öldürdü, memleket izledi!
24 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA 19:00
33
10823
42
AA aa

Bingöl, acı bir olayla sınandı bugün. Madde bağımlısı bir genç, elindeki bıçakla belirli aralıklara 9 kişiyi yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'si hayatını kaybetti, 2'si ağır 7 kişinin tedavisi ise sürüyor. Ağır yaralılardan Özcan Aydın ameliyattan çıkarıldı, entübe edildi. Hayati tehlikesi sürüyor.

Saldırılara ilişkin görüntüler haber siteleri ve sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, zanlının babasının 28 Kasım 2023 tarihinde Bingöl Sulh Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde “Oğlumun psikolojik sorunları bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı 12 yaşındaki kızım korkmaktadır ve psikolojik olarak kötü etkilenmektedir. Bu nedenle oğlumun Elâzığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde gözlem altına alınarak tedavi edilmesini arz ve talep ediyorum” ifadelerine yer verdiği görülüyor.

SOSYAL MEDYDA BÜYÜK TEPKİ!

Yaşanan menfur olay ülke gündeminde de geniş yankı uyandırdı. Sosyal medyada ise tepkiler büyüktü. Saldırılara çevredekilerin tepkisiz kalmasının yanı sıra emniyet güçlerinin olaya geç müdahale ettiği görüşü de sıklıkla paylaşıldı.

YANITI BEKLENEN SORULAR;

  1. Belirli aralıklarla gerçekleşen saldırılara Emniyet ekipleri neden daha erken müdahalede bulunmadı? Gecikmenin sebebi nedir?
  2. İlk ihbar ile son saldırı arasındaki zaman dilimi ne kadardı? MOBESE'lerden takip edilerek daha erken müdahale mümkün değil miydi?
  3. Daha önce bıçakla tehdit ve benzeri vakaları bulunan, uyuşturucu madde bağımlısı zanlı, uyuşturucu nasıl temin ediyordu?
  4. Zanlının verdiği zararlara dikkat çekip tedavi çağrısında bulunan ve 28 Kasım 2023 tarihinde Bingöl Sulh Mahkemesi'ne dilekçe veren babanın “Elâzığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde gözlem altına alınarak tedavi edilmesini arz ve talep ediyorum” talebine ne yanıt verildi? Ne tür tedbir ve yaptırımlar uygulandı?
  5. Hastaneden defalarca kaçtığı ve cezaevinden yeni çıktığı belirtilen zanlı hangi hastanelerde tedavi gördü, kaçtıktan sonra yakalanıp yeniden yatırma işlemi yapıldı mı?  
  6. Zanlı cezaevine neden girmişti? Ne kadar ceza yatıp dışarı çıktı? Psikoloji sorunlu biri cezaevinden çıkarılmak yerine neden hastaneye yatırılmadı?
  7. Bingöl'de uyuşturucuyla mücadeledeki tablo nedir? Mirzan tepesi, Az Tepesi, Yeni Mahalle Çamlık, Kadran Deresi ile diğer bölgelerdeki alkol ve uyuşturucu kullanımlarının önüne geçilecek mi?
  8. Alkol satış noktalarının ruhsatı var mı? Mahalle araları ve parklara yakın bölgelerdeki alkol bayileriyle ilgili bir düzenleme yapılacak mı?
  9. Uyuşturucu madde bağımlılarının rehabilite edilmesi için ne tür çalışmalar yapılmıştır? Özellikle bir dönem gündeme gelip sonrasında unutulan AMETEM'in kurulmasıyla ilgili son durum nedir?
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110847)
31 Temmuz 2024 Çarşamba 10:42
9 soruyada doyurucu cevap alınamaz.Kurumlar ciddiyetsiz yetersiz.Okul etrafları okul öğrencileriylerinden oluşan keşlerle dolu.Öğrencilerin derslere girmeden önce çekme işini yapıyor.Şikayette bulunulduğunda okul idaresi okul bahçesinde olmuyor sınıfta olmuyor dışarıdan ne bok oluyorsa olsun modundadırlar.Duyarsızlık sorumsuzluk had safhada.Veliler çaresiz.Millet syrediyor.İnsan 155 arar .Oda yok.Bana ne modundadırlar.Olan oluyor.Su akar sel olur.Her kesi sürükler götürür.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110682)
26 Temmuz 2024 Cuma 03:05
1- o şahsa müdahale etmek toplumun görevi ise o halde polis niye var devlet niye var torpille kamuya mahalle bekçisi yapılan yığınlar niye var ?! Yahu bu olayda toplum yüzde 90, asıl yetkili ve etkili maaşlılar ise anca yüzde 10 eleştiriliyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110680)
26 Temmuz 2024 Cuma 01:22
O ses dahi kaydedilmeyecek veya kayıt sistemi hemen değişikliğe uğratacak ki, insanlar ihbarda rahatça bulunsunlar, çekinmesinler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110679)
26 Temmuz 2024 Cuma 01:16
Oysa işe buradan başlamak gerekiyor; uyuşturucu olaylarında, 'anan kim baban kim' tedirginliği yaşanmadan, hangi telefondan ihbar geldiği –asla ve görevli tarafından dahi- bilinmeden, bir sistemin mevcut olduğu inancını topluma verecek bir sistem kurmakla başlamak gerekiyor her şeyden önce. Eğer samimiysek!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110678)
26 Temmuz 2024 Cuma 01:09
Bingolonline sayfalarında her gün görüyoruz; dağlarımızda tarla tarla esrar ekiliyor her tarafa. Kaçımız cesaret edip bir telefonla ihbarda bulunabiliyoruz! Neden yapamıyoruz bunu? Çünkü, öyle bir sistemle karşı karşıyayız ki, 'sen hele bir ismini söyle! Sen hele bir telefon numaranı söyle!' denilecek mi acaba? ileride başıma neler gelir tedirginliği içerisinde başımızı çevirip gidiyoruz. Başını çevirip gitmenin sonucu işte 4 güzel insanı almak oluyor aramızdan maalesef! Oysa…
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110677)
26 Temmuz 2024 Cuma 00:57
Elazığ'daki akıl ve ruh hastalıkları hastanesine sevk yetmiyor. Devasa araştırma hastanelerindeki geniş imkanları ruh hastanelerinin emrine vermek gerekiyor. Bingöl'deki şizofren gençleri Elazığ'a sevk için acaba kaç araç ve ne kadar bütçe ayırmışız emniyet müdürlüğü bütçesine? Toplumsal bir duyarlılık ve fedakarlık gerekiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110676)
26 Temmuz 2024 Cuma 00:48
Bizler de yani devlet te akıl hastaları için tehlikelerini önleyecek bir sistem kurmuş değiliz. 'Bana bişey olmaz abi!' anlayışındayız. İşte dört masum insan hiç yoktan kayıp gittiler bu aramızdan. Lüks hayat peşinden koşan bizler de, 'ben orda olsaydım, görürdünüz bu canavarı nasıl alt ederdim!' diye iç döküyoruz keder içerisinde. Çözüm bu değil arkadaşlar! Komşudaki yangını yani çaresizliği önceden görmek, netice alınacak sistemi kurmaya yarar fedakarlıklara razı olmak gerekiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110675)
26 Temmuz 2024 Cuma 00:33
Bu tip zaman zaman canavarlaşan en az 50-60 kişi var Bingöl'de. 20-30 yaşlarındaki bu kişiler karşısında aileleri çaresizlik içerisindeler. Evdeki herşeyi kırıyor, dağıtıyorlar. Her an büyük bir felakete yol açacakları aileleri görebiliyor; çaresizce oraya buraya başvuruyorlar ve fakat hemen hemen hiçbir netice alamıyor anne babalar!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110654)
25 Temmuz 2024 Perşembe 15:59
Güya habercilik yapıyorsunuz, kullandığınız dile ve ifadelerinize lütfen dikkat edin, ne demek memleket izledi! Açık bir şekilde kolluk kuvvetleri, idari ve adli görevliler vazifelerini yerine getirmediler demeniz lazım. O esnada sokakta buluna vatandaşların olaya müdahale etmesini beklemek en hafif tabirle saflık olur. Konunun tek muhatabı idari ve adli görevlilerdir ve birilerini korumaya gerek yok, ayrıca kusuru bulunan kişilerden hesap sorulmalıdır ve bu konuda basın mensupları olarak sizin süreci takip etmeniz gerekir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110717)
26 Temmuz 2024 Cuma 20:32
@Misafir Kullanıcı Yani ne diyebilirim ki, bu konuda halen vatandaştan medet umanlar var, yahu o alçağın elinde ekmek bıçağı var, sahte kahramanlıklara lüzum yok, herkes kendi işini düzgün yapsın bu tür olaylar olmaz zaten ama ben müdahale ederdim diyen arkadaşları da sahneye alalım, bakalım ne olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110670)
25 Temmuz 2024 Perşembe 20:11
@Misafir Kullanıcı Asıl suclular kolluk kuvvetleri idari ve adli suçlular burada hemfikiriz.ilk niyazi yıldız bicaklandiginda şahıs korkup kaçıyor.Bakiyor bu kişi kendini savunamiyor tekrar dönüyor vuruyor ve bıçak düşüyor.O iki kişi onu etkisiz hale getirebilirdi.Hat minibüslarine siginanda çabası.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110666)
25 Temmuz 2024 Perşembe 18:19
@Misafir Kullanıcı Boşuna söylüyorsun, birazdan birileri arar, bastırır, haberleri sildirir, toparlar teslim ederler, görürüz, nasıl olsa yakında seçim de yok, konunun asıl takipçisi biz olacağız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110638)
25 Temmuz 2024 Perşembe 13:20
bütün yetkili ve sorumlular görevden alınmalı olay bir madde bağımlısı deyipte geçiştirmemek gerekir bu kişinin son zamanlarda kimlerle ilişki kurduğu araştırılmalı
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın