Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, dernek bünyesinde mağdur ailelere yönelik yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulundu.
Merhamet Eli olarak yaptıkları faaliyetleri kamuoyu ile paylaşmayı bir gelenek haline getirmeye çalıştıklarını belirten Tamaç, geçen ay kesilen kurban etlerinin fakirlere ulaştırdıklarını belirterek: “Biz bu yılki Kurban Bayramı'nda kurbanlarımızı kestik. Dağıtımını yapıp bitirdik. Üzücü olaylar olduğu için geçen ayda yaptığımız kurban faaliyeti ve dağıtımız gıda hakkında bir paylaşım ve bilgilendirmede bulunamadık. Biz toplam bin 489 aileye kurban etini dağıttık. Geçen iki ay zarfından toplamda ulaştığımız aile sayısı bin 530, gıda yardımında bulunduğumuz aile sayısı 35, nakdi yardımda bulunduğumuz aile sayımız ise 6'dır. Bu iki ayda toplam yaptığımız yardımların bedeli 57 bin 250 TL'dir” İfadelerine yer verdi.
“AYRIM GÖZETMİYORUZ”
Tamaç, din, dil, mezhep, ayırımı yapmadan mazlumun mazlumiyetine bakarak yardımlarına devam edeceklerini belirterek: “İmkânlar nispetinde yardımlarımızı yapıyoruz. Bütün mağdurlara ulaşamıyoruz. Ulaşmamamızın sebebi ise imkân kısıtlılığından dolayıdır. Durumu hali vakti yerinde olan kardeşlerimize bir çağrıda bulunuyoruz. Önümüzde bir kış mevsimi geliyor. Kışlık yakacak bulamayan alamayan insanlar var. Bu tür insanlara yardımcı olalım. Bu tür yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz varsa bize ulaşsınlar. Bizlerde fakir ve fukaraya yardımlarınızı ulaştıracağız, inşallah” dedi.