KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2025 Çarşamba
°C

Mobil hastane kurum eğitimleri başladı

Konya, Karaman, Aksaray, Balıkesir, Denizli, Bingöl ve Yalova'dan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) katılımıyla mobil hastane çalışması ve eğitim toplantısı başladı.

Mobil hastane kurum eğitimleri başladı
24 HAZİRAN 2014 SALI 21:16
0
1240
0
AA aa

Sağlık Bakanlığının desteğiyle Türkiye'de 17 ilde yurt içinde veya yurt dışında meydana gelebilecek her türlü afet ve olağanüstü durumlarda tıbbi müdahalede bulunmak üzere oluşturulan mobil hastanesi ve sahra çadırları kontrol ve eğitim amaçlı olarak Konya'da konuşlandırıldı.

Eski İl Özel İdaresi bölgesinde kurulan mobil hastane kurum eğitimlerine Konya, Aksaray, Karaman, Yalova, Balıkesir, Bingöl ve Denizli'den 120 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeli yer aldı. 3 gün sürecek eğitim çalışmalarına Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Dr. Hüseyin Uludağ ve Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci de katıldı. Uludağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, UMKE ekipleriyle yurt içinde veya dışında meydana gelebilecek her türlü afet ve olağanüstü durumlarda tıbbi müdahalede bulunmak üzere oluşturulan mobil çadır hastane ve donanımlarını Konya'da kurmayı ve personeli eğitmeyi amaçladıklarını söyledi. Türkiye'de 17 yeni tip mobil şişme çadır hastane bulunduğunu belirten Uludağ: “Konya'ya tahsis ettiğimiz mobil şişme çadır hastaneyi bugün kurduk. UMKE personelimiz ile donanımlarımızı yerleştirdik. Yüklenici firmanın teknik personelini de buraya çağırdık. Hastanelerimizdeki anestezi teknisyeni, ameliyathane, yoğun bakım, laboratuvar ve röntgen teknisyeni arkadaşlarımıza eğitim verdiler. Burada mevcut kapasitemizi en üstte tutmak için hem çadırın kurulumu hem de donanımların çalıştırılması açısından bir eğitim icra etmiş olduk” diye konuştu.

Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de 3 gün sürecek eğitime 120 personelin katıldığını dile getirerek: “Çadırımız 22 dakikada tam basınçla şişmektedir” dedi. Eğitimde, UMKE ekipleri tarafından acil servis uygulaması ve kimyasal madde bulaşmış hastaları temizleme çalışması yapıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2025
03:21
Bingöl Maden Sokak Dönüşüm Süreci Başladı
Bingöl Maden Sokak Dönüşüm Süreci Başladı
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentin depremsellik açısından en riskli bölgelerinden biri olan Maden Sokak'ta kentsel dönüşüm sürecinin resmen başladığını müjdeledi ve yakın zamanda hak sahipleriyle görüşüleceğini belirtti.
12.03.2025
03:20
Bingöl Barosu uyardı:
Bingöl Barosu uyardı: 'Başkalarına kullandırtmayın!'
Başkasına kullandırılan banka hesapları için önemli bir uyarıda bulunan Bingöl Barosu, karşılaşılabilecek cezai yaptırımlara dikkat çekti ve ekledi: 'Bir hesap, bir hata; ömür boyu pişmanlık…'
12.03.2025
03:19
Bingöl`de lastik değişimine fırsat zammı!
Bingöl'de lastik değişimine fırsat zammı!
Bingöl'de kış lastiği uygulaması öncesi fiyat zammı yaparak 500 TL'ye 4 lastik değişimi yapan lastikçiler, yazlık lastiklerin takılacağı bugünlerde yeni bir zam daha yaptı! Yeni tarife 800 TL oldu!
11.03.2025
06:11
WhatsApp milyonlarca telefonda çalışmayı durduracak
WhatsApp milyonlarca telefonda çalışmayı durduracak
Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, Mart 2025'ten itibaren milyonlarca eski cihazda çalışmayı durduracak. Meta'nın bu kararı, Android 4.4 KitKat ve daha eski sürümleri çalıştıran cihazlar ile iOS 15.1 ve daha eski sürümleri kullanan iPhone'ları etkileyecek.
11.03.2025
06:10
Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu!
Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu! 'Sebebi nedir?'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son günlerde artan su kesintilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. Kesintilerin sebebine dair yanıt isteyen Hülakü, sorularını şöyle sıraladı;
11.03.2025
06:08
Bingöl Kent Orkestrası`ndan ilahi konseri
Bingöl Kent Orkestrası'ndan ilahi konseri
Bingöl Belediyesi Kent Orkestrası, seslendirdiği ilahilerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. 10-27 Mart tarihleri arasında dolu dolu bir Ramazan programı sunacaklarını aktaran Başkan Arıkan: 'Tüm vatandaşlarımızı Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize davet ediyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın