KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2026 Cumartesi
°C

Mesleki yarışmaların finalleri Solhan'da yapıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde mesleki yarışmaların il finalleri kapsamında 'Kur'an-ı Kerim, Ezan ve Hafızlık' yarışması düzenlendi.

Mesleki yarışmaların finalleri Solhan`da yapıldı
24 ARALIK 2019 SALI 17:27
0
4458
0
AA aa

Solhan ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imam hatip liseleri arasında "Ezan, Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi. Solhan İmam-ı Gazali Camiinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan il finallerine merkez ve ilçelerden 13 öğrenci katıldı.

Ezanı güzel okuma kategorisinde, Selahaddin Eyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Döner birinci, Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Umut Beki ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Usame Akçabey üçüncü oldu.

Kur'an-ı Kerim-i Okuma kategorisinde Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Çetin birinci, Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Elaltunterin ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bedran Ölmez üçüncü oldu. Hafızlık kategorisinde ise Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Uğur Yılmaz birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Şemseddin Aydoğdu konuşmasında: “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ortaokul ve liseler arasında düzenlenen Ezan, Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması bu yıl bir ayağını Solhan'da gerçekleştirdik. İl Müftülüğü olarak da komisyon üyeleri olarak destek veriyoruz. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz tabi gönlümüzün birincisi ancak format gereği bir derece belirlememiz gerekiyor. Yarışmaya giren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik`ten `kalite` vurgusu
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti`den Bingöl`ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ`tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt:
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın