KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Mehmet okur fenerbahçe'ye göz kırptı

Milli basketbolcu Mehmet Okur, kariyerini Amerika'da tamamlamak istediğini ancak Türkiye dönmesi gerektiğinde ise Fenerbahçe'de kariyerini tamamlamak istediğini söyledi.

Mehmet okur fenerbahçe`ye göz kırptı
28 MART 2010 PAZAR 11:40
0
1625
0
AA aa

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz takımının formasını giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı Dünya Basketbol Şampiyonası için Milli Takıma davet edildiğini belirterek, ''Bu sene inşallah ben de orada olacağım'' dedi.

Washington Wizards'ı deplasmanda 103-87 mağlup ettikleri maçın ardından, Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okur, 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası hedeflerine dair soru üzerine, geçenlerde konuyla ilgili olarak, (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ve idari menajer Barbaros Akkaş ile Toronto Raptors'ın formasını giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ile biraraya geldiklerini söyledi.

Toplantının çok olumlu geçtiğini, gelecek yazın programını, kimlerin katılıp kimlerin katılmayacağını konuştuklarını anlatan Okur, 'Bu yıl kendimi yüzde yüz hissediyorum. Geçen yıllarda çok sakatlıklarım vardı, Milli Takımda çok oynayacak durumda değildim. Bu yıl inşallah ben de orada olacağım. Beni de davet ettiler. Benim ve Türk basketbolu için çok önemli bir turnuva. O yüzden de orada olup 2001'de yaşadığımız Avrupa ikinciliğini, neden olmasın dünya ikinciliği yapalım, çünkü kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Bütün Türkiye bizim arkamızda olacak. Güzel bir hazırlık döneminden sonra inşallah finalde hep beraber görüşürüz' dedi.

''YÜZDE YÜZÜME ULAŞTIM''

Okur, Utah Jazz'daki performansına ilişkin olarak, hem sakatlığı hem de bir kaç kez hastalanması nedeniyle sezona biraz yavaş başladığını, zorlu bir ilk yarı geçirdiğini, ancak ikinci yarıda ''yüzde yüzüne'' ulaştığını söyledi.

Hem bireysel hem takım olarak iyi basketbol oynadıklarını ifade eden Okur, ''Hatalarımızdan ders çıkardık. Sezonu da iyi götürüyoruz. Play-off'a 8 maç kaldı. Bu son 8 maçı da kazanarak play-off'ta üst sıralarda yer alıp ve iç saha avantajını elde edip Play-off'a öyle başlamak istiyoruz'' diye konuştu.

Okur, ligdeki son maçlarının çok kritik maçlar olduğuna işaret ederek, ''Biz iki maç kazanıp, onların iki maç kaybetmesi bizi ikinci sıraya alır. Tam tersi olduğu zaman da bizi 4'üncü, 5'inci sıraya atar. O yüzden her maç çok önemli. Her maçı farklı değerlendirip, en iyi şekilde sahaya çıkıp son 8 maçı da kazanmak istiyoruz'' dedi.

Washington Wizards'la oynadıkları maçı da değerlendiren Okur, önceki gün Indiana Pacers'a karşı talihsiz bir yenilgi aldıklarına, o yüzden Wizards'la maçlarının önemli olduğuna dikkati çekti.

Okur, ''Güzel bir maç oldu. Ben de kendimi iyi hissettim. Takım arkadaşlarım bana hücumda çok yardımcı oldular. Oyunumu hem içeride hem dışarda iyi pozisyon alarak, iyi değerlendirerek, güzel bir galibiyet oldu bizim için'' ifadesini kullandı.

''NBA'DEKİ TÜRK OYUNCULARLA SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ''

NBA'deki Türk oyunculardan Hidayet Türkoğlu ile görüştüğünü, ancak Ersan İlyasova ile pek fazla görüşemediğini anlatan Okur, ''Şimdi Ersanlar daha iyi gidiyor. Hidayetler 8'inci, ama onların biraz daha kritik gözüküyor fikstürleri, geçende son saniyede Denver Nuggets'a yenildiler. Sürekli irtibat halindeyiz. İnşallah her ikisi de Play-off'a kalır, iyi başarılara imza atarlar'' diye konuştu.

Okur, Utah'taki geleceğiyle ilgili bir soru üzerine, iki yıllık daha sözleşmesi olduğunu, dolayısıyla 2012'ye kadar Utah Jazz'da oynayacağını hatırlattı.

Utah Jazz'den sonraki planlarına dair de Okur, ''Bakalım. Yaş olacak 33-34. Ondan sonra hedef tabii ki 35-36'lara kadar oynamak, ama sonuçta spor bu, sakatlığı var, sağlığı var. Vücut nereye kadar götürürse ben de oraya kadar Türkiye'yi burada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim'' dedi.

Okur, ''Türkiye'de jübilenizi hangi takımda yapmayı düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, hedefinin basketbol kariyerini ABD'de sonuçlandırmak olduğunu belirterek, ''Dönersem de ilk seçeceğim yer, koyu bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe'de bitirmek isterim'' ifadesini kullandı.

MEHMET OKUR'DAN GENÇ TÜRK BASKETBOLCULARA TAVSİYE

ABD Kolej Liginde oynayan Türk basketbolculara tavsiyelerine ilişkin bir soruyu da Okur, ''Çok çalışmak çok önemli ama ben gençken doğrusunu söylemek gerekirse en önce salona giderdim. Kaç kere gece yarısından sonra eve döndüğümü hatırlıyorum, biraz da basketbola geç başlamamın hırsıyla, çünkü o arayı kapatmam gerekiyordu. Gençlere önerebileceğim şey; kendilerine hedef koymaları ve o hedef doğrultusunda çok çalışmaları'' şeklinde yanıtladı.

Aile hayatıyla ilgili sorular üzerine de Okur, Utah'ta 6'ncı yılını geçirdiğini, hayata alıştığını söyledi.

Okur, geçen ay ikinci çocukları Yiğit Mehmet'in dünyaya geldiğini hatırlatarak, oğullarının kızları Melisa gibi zorlu bir bebeklik dönemi geçirmediğini, düzenli yiyip içtiğini ve geceleri uyuduğunu, bu yüzden kendilerini şanslı hissettiklerini söyledi. Okur, adının gelecekte temsil edilmesi ve nesilden nesile geçmesi için oğullarına Mehmet ismini koyduklarını söyledi.

''DERBİ MAÇI İNANIYORUM Kİ FENERBAHÇE KAZANACAK''

Çocuklarının basketbolcu olmasını isteyip istemediği sorusunu da Okur şöyle yanıtladı:

''Tabii ki isterim. Sonuçta ben de basketboldan önce futbolla başladım. İki yıl profesyonel futbol oynadım. Şans eseri basketbola başladım, iyi ki de başlamışım. Ama illaki basketbol ya da futbol oynasın değil, onları bir şekilde yönlendirmeye çalışacağım. Kendileri hangi yeteneklere sahipse, hangi spora daha yatkınsa, o sporda her zaman onları desteklemeye çalışacağım''

Okur, Turkcell Süper Lig'de bugün Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maça dair tahmininin sorulması üzerine de, ''Onlar da son viraja girdiler. Kimlerin oynayıp oynamayacağını şu anda bilmiyorum, ama son virajda önemli bir derbi. Ben inanıyorum ki Fenerbahçe kazanacak'' dedi.

ABD'deki Ermeni tasarısına dair gelişmeleri takip edip etmediği sorusunu da, esprili olarak, ''2010'da inşallah başarılı oluruz'' diye yanıtlayan Okur, siyaseti takip edemediğini sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın