KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Meclis'te yumruklaşma!

DTP'li Sırrı Sakık, kürsüdeki CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'nu yumrukladı. İşte o anlar!

Meclis`te yumruklaşma!
27 ARALIK 2008 CUMARTESİ 08:58
0
1150
0
AA aa
TBMM Genel Kurulu'nda yolsuzluk ve ihbar tartışmaları yumruklu kavgaya yolaçtı. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık tartışma sırasında kendisine "ihbarcı" diyen kürsüdeki CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nu yumrukladı.

İŞTR O AN! VİDEO İÇİN TIKLAYIN


Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan karaciğer nakliyle ilgili iddia, TBMM Genel Kurulunda gerginliğe yol açtı. Kendisini “ihbarcılık” ile suçlayan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'na yumruk attı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, DTP'li Sırrı Sakık'ın dünkü bütçe görüşmelerinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi hakkındaki iddialara değindi.

Çalık, iddia konusu olan Muş'lu kanamalı bir hastanın ambulans helikopterle Malatya'ya getirildiğini, 10 gün sonra tekrar ambulansla Muş'a gönderildiğini bildirdi.

Konunun Sağlık Bakanlığı tarafından da incelenmeye başlandığını anlatan Çalık, Turgut Özal Tıp Merkezinin karaciğer nakli konusunda dünyadaki iki önemli merkezden biri olduğunu söyledi.

Çalık'ın konuşmasını tamamlandıktan sonra DTP'li Sakık, ayağa kalkarak TBMM Başkanvekili Meral Akşener'den “sataşma olduğu” gerekçesiyle söz istedi.

Akşener, şahsına yönelik bir sataşma olmadığını belirterek söz veremeyeceğini söyledi.

Bu sırada ayağa kalkan CHP Malatya Milletvekili Aslanoğlu, dün akşamki görüşmelere ilişkin tutanağı göstererek, “Ne sözü istiyorsun. İhbarcısın, ihbarcı...” diye bağırdı.

Bunun üzerine “Terbiyesizlik etme, bana 'ihbarcı' diyemezsin” şeklinde bağıran DTP'li Sakık, Aslanoğlu'nun üzerine yürüdü.

CHP sıralarına giren Sakık, Aslanoğlu'na iki kez yumruk salladı. Bunlardan biri Aslanoğlu'na isabet etti.

TBMM İdare Amirlerinin ve diğer milletvekillerinin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi. Verilen arada da karşılıklı bağrışma ve tartışmalar devam etti.

“KEŞKE OLMASAYDI”

Daha sonra kulise çıkan Sakık, DTP'li milletvekilleri tarafından sakinleştirildi. Sakık, dünkü bütçe görüşmelerinde Ege Üniversitesi ve Yüksek İhtisas Hastanesinin raporlarına rağmen bir hastaya karaciğer nakli ameliyatı yapıldığını söylediğini bildirdi.

“2 rapora rağmen nasıl ameliyat yaparsınız?” diye hastane yönetimiyle görüştüğünü anlatan Sakık, “Ben de dün akşam ironi yaptım. Bakana dedim ki 'lütfen bunu araştırın'. Ben de ironi yaparak 'ihbar ediyorum' dedim. Ama bugün 2 kez çıkıp bana 'ihbarcı' diye bağırıyor. Hakarete varan bir şey olmaz ki... Zaten ben onunla da muhatap değilim. İhbarcılık kelimesi ağır bir kelime; onu hazmedemem. Gergin bir ortam vardı. Ben sadece kurulları göreve davet etmiştim. Dengemi kaybettim. Keşke olmasaydı. Üzgünüm” diye konuştu.

Aslanoğlu'ndan özür dileyip dilemeyeceğine ilişkin soru üzerine Sakık, “Mevlüt Beyle benim ne alıp veremediğim var?” diye sordu.

Genel Kurula verilen aranın ardından kuliste CHP milletvekilleriyle oturan Aslanoğlu, Sakık'ın konuşmasına ilişkin dünkü Genel Kurul tutanaklarını gazetecilere gösterdi.

“ATMAYA ÇALIŞTI AMA GELMEDİ”


Aslanoğlu, Sakık'ın konuşmasından alıntı yaparak “ihbarcı” ifadesini kullandığını söyledi.

Kendisine yumrukların isabet edip etmediğine ilişkin bir soru üzerine Aslanoğlu, “Atmaya çalıştı, ama gelmedi” karşılığını verdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Sakık'ın davranışının doğru olmadığını ifade ederek, CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'ndan özür diledi.

Sakık'ın, ne kadar haklı olursa olsun böyle davranmaması gerektiğini ve davranışını doğru bulmadığını belirten Türk, “Arkadaşlarımız, Meclis çalışmalarında daha duyarlı olmalı” dedi.

aa
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın