KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Meb'den serbest kıyafet açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, okullarda kılık-kıyafetle ilgili olarak, Bakanlık tarafından yapılan bir anket baz alınarak bazı tekstil firmalarınca kamuoyunu yanıltıcı ve gerçek dışı ilanların gazetelere verildiği belirtildi.

Meb`den serbest kıyafet açıklaması
25 MAYIS 2010 SALI 16:56
0
1600
0
AA aa

Yazılı açıklamada, son günlerde basın-yayın organlarında Bakanlığın serbest kıyafet uygulamasına geçeceğine ilişkin haberlerle ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yakın zamanda yapacağı basın toplantısıyla Bakanlıktaki birinci yılını değerlendirmeyi ve 5 yıllık strateji hedeflerini açıklamayı planladığı bildirildi.

Haftalık ders saatleri çizelgesinden müfredata, Seviye Belirleme Sınavları'ndan hizmet içi eğitimin yeniden yapılandırılmasına kadar pek çok konuda çalışmalar yürütüldüğü ve tüm bu çalışmaların detaylarının bizzat Çubukçu tarafından söz konusu toplantıda anlatılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Okul üniformalarıyla ilgili çalışma da Bakanlıktaki yeniden yapılandırma çerçevesinde bir zaruret olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğrencilerimizin kendilerini içinde daha rahat hissedecekleri kıyafetleri belirlemek üzere, bir yıla yaydığımız planlama ile çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmiş, yaptığımız bilimsel araştırma, çalıştay ve anketle veli, öğrenci ve öğretmenlerimizin görüşlerine demokratik bir tutum izlenerek başvurulmuştur.

Ancak, takdir edileceği üzere, 16 milyon öğrencisiyle geniş kitleleri etkileyecek bir çalışmada, değerlendirme ve karar verme sürecinin konunun basında yer aldığı şekliyle hızlı ve ani olması beklenemez. Henüz karar oluşturulmamış bir safhadayken ve serbest kıyafet uygulamasına geçişle ilgili Bakanlığımızın resmi yetkilileri tarafından deklare edilmiş bir açıklama yokken, sadece yaptığımız bir anketi baz alarak bazı tekstil firmalarınca kamuoyunu yanıltıcı ve gerçek dışı ilanların ısrarlı bir tutumla gazetelere verildiği gözlemlenmiştir. Çeşitli haber ve yorumların söz konusu ilanları izlemesi ise son derece üzücüdür.''

Kıyafet-üniforma uygulamasının sadece tekstil firmalarını ilgilendiren bir konu olmayıp, eğitimin tüm paydaşlarını yakından ilgilendirdiği vurgulanan açıklamada, şu andaki kılık kıyafet yönetmeliğin 7 Aralık 1981'de yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Bu yönetmeliğe göre öğrencilerin siyah önlük giyip, beyaz yaka takmaları gerektiğine işaret edilen açıklamada, ''mavi önlük'' uygulamasının ise bir genelgeyle düzenlendiği anlatıldı. Açıklamada, ''Fiili uygulama ile yönetmelikteki söz konusu tezatlığı gidermek üzere yürüttüğümüz çalışma, yeni eğitim-öğretim yılında başlayacak bir uygulamayı kapsamamaktadır'' denildi.

Açıklamada, kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili detayların bizzat Milli Eğitim Bakanı Çubukçu tarafından düzenlenecek basın toplantısında açıklanacağı belirtilerek, ''Bakanlığımızla ilgili her konuda resmi bir açıklama yapılmadığı sürece çıkan haber, yorum ya da yazıların ilgilileri tarafından dikkate alınmaması gerektiğini önemle vurgularız'' ifadelerine yer verildi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın