KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Meb 14 aileye kaza tazminatı ödeyecek

Çoğu öğrenci 33 kişinin hayatını kaybettiği Konak İlçesi'ndeki Zafer İlköğretim Okulu'nun 3 yıl önce düzenlediği Kapadokya gezis ile ilgili görülen davada yaşamını yitiren öğrenci ailelerine tazminat kararı verildi.

Meb 14 aileye kaza tazminatı ödeyecek
09 NİSAN 2010 CUMA 23:31
0
1621
0
AA aa

Konak İlçesi'ndeki Zafer İlköğretim Okulu'nun 3 yıl önce  düzenlediği Kapadokya gezisine giderken Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında ölen öğrenci ve veli yakınlarının, İzmir Valiliğine karşı açtıkları 14 tazminat davasının tümü sonuçlandı. Yaşamlarını yitirenlerin aileleri yasal faiziyle birlikte toplam 1 milyon lira tazminat almaya hak kazandı.

2007 yılı Nisan ayında Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini geziye götüren 39 yaşındaki Cumhur Çolak yönetimindeki otobüsün, Aksaray'ın Eskil İlçesi Bozcamahmut Köyü yakınlarında kamyonla çarpışması sonucu, çoğunluğu öğrenci 33 kişi öldü. Aileler Milli Eğitim Bakanlığı'nı suçlayarak ayrı ayrı tazminat davası açtı. Kazada yaşamını kaybeden öğrenciler Fatma Çalmanda, Onur Çukurcubaşı, İbrahim Alaş, Beren Açan, Büşra Güven ve Begüm Güler ile öğretmen ve veliler Azize Sevinç, Deniz Evsen, Fatma Çukurbaşı, Nurhan Kılıçoğlu, Beyhan Saruhan, İsmet Alaş, Songül Açan ve İmadettin Açan'ın kanuni mirasçıları olan 30 kişi adına dava açan avukat Hadi Genç, okul yöneticileri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmet kusurlusu olduğunu belirtti.

Avukat Genç, yetkililerin gezi düzenlenen otobüslerin kapasitesi 46 kişi olduğu halde 64 kişinin binmesine göz yumarak bu kusuru işlendiğini öne sürdü. Mahkeme heyeti, davaları önce husumet yönünden reddetti. Davanın Milli Eğitim Bakanlığı'na değil, onu temsilen ildeki en üst mülki idare olan İzmir Valiliği'ne karşı açılmasını istedi. Mahkemenin bu isteğiyle davalar yeniden açıldı ve yargılama 1.5 yılda sonuçlandı.

İzmir Barosu avukatlarından Hadi Genç'in, trafik kazasında hayatını kaybeden 14 kişi için ayrı ayrı açtığı tazminat davalarından 4'ü geçtiğimiz aylarda İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde sonuçlandı. Kazada ölen öğrencilerden Büşra Güven'in ailesine 50 bin, velilerden Nurhan Kılıçoğlu'nun ailesine 60 bin, kendisi yaralı kurtulan fakat annesi Azize Sevinç'i kaybeden Furkan Sevinç ve ailesine 80 bin, öğretmen Beyhan Saruhan'ın ailesine 70 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi. Geçtiğimiz günlerde, diğer 10 kişinin yakınlarının açtığı tazminat davaları da sonuçlandı. Böylece açılan 14 davada mahkeme yasal faiziyle birlikte ailelere toplam 1 milyon lira tazminatın ödenmesine karar verdi.

Avukat Hadi Genç, otobüs şirketi sorumluları ve okulun müdürü hakkında da ceza davası açılması için suç duyurusunda bulunacaklarını, ayrıca tazminat da talep edeceklerini söyledi. Ölen 19 kişi için ise tazminat davası açılmamıştı.

OLAY NEYDİ
İzmir'den ilköğretim okulu öğrencileriyle velilerini Kapadokya gezisine götüren Aylin Tur'a ait yolcu otobüsü, sabaha karşı Aksaray'ın Eskil İlçesi Bozcamahmut Köyü yakınlarında kum yüklü kamyonla çarpışmış, tüm yurdu yasa boğan katliam gibi kazada, 33 kişi yaşamını yitirirken 29 kişi de yaralanmıştı. 46 kişilik araçta, 3 personel ve 64 yolcu bulunuyordu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın